r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-fetás párnácskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Zöldfűszeres-fetás párnácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4055 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9071 micro
Összesen 2002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy keverőtálban a tészta hozzávalóit összegyúrunk úgy, hogy nagyon puha, de már nem ragacsos tésztát kapjunk, letakarjuk, és hagyjuk állni, ameddig a tölteléket elkészítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A zöldeket jól megmossuk, lecsipkedjük a levelüket, és felaprítjuk őket, aztán egy másik tálban összekeverjük a fetával, és fűszerezzük sóval, borssal.
  3. Egy lisztezett deszkán négyfelé vágjuk a tésztát, majd ezekből hengereket gyúrunk, amelyeket 4-4 karikára vágunk.
  4. Az egyes tésztadarabokat tenyerünk alsó felével elnyújtjuk, kerekre formázzuk. Majd egyik kezünk hüvelyk és mutatóujjával szemet formázunk, és ide helyezzük a korongokat úgy, hogy a közepükbe könnyedén be tudjuk kanalazni a tölteléket.
  5. Miután betöltöttük, a tésztakorong felső és alsó részét összehajtjuk, és másik kezünkkel az egyik irányból elkezdve összecsipkedjük a tésztaszéleket.
  6. Az így elkészült holdacskákat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük. Az összecsipkedett végüket villával belülről kifelé haladva lenyomkodjuk, majd villával egy-két helyen megszurkáljuk, végül a felvert tojással szépen megkenjük.
  7. 180 fokon aranybarnára pirítjuk a pitakit - mert Athénban így hívják ezt az ízletes sós sütit. Sütés után picit hűtjük, de melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11680
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 18.

Ajánló

Ha nincs otthon spenót, akkor petrezselyemmel, chilivel is elkészíthetjük, ha lehet, még finomabb így. Aki a mentát nem kedveli, kihagyhatja nyugodtan, de nem olyan jelentős az íze, tehát érdemes kipróbálni vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezeket a csodásan pirult párnácskákat készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további két receptet találsz a szakácsprofilomban, érdemes megtekinteni őket!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...