r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres csirkemell fokhagymamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldfűszeres csirkemell fokhagymamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3352 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 839 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3803.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 3352 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet 6 darab, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat megszórjuk őrölt fekete borssal, de csak az egyik oldalukat sózzuk meg. A sómentes oldalt megszórjuk a friss (vagy szárított) rozmaringgal, kakukkfűvel és bazsalikommal.
  2. A hússzeletek fűszerezett oldalára egy kevés olívaolajat öntünk, és a fűszereket belemasszírozzuk a szeletekbe, majd kb. 20 percre félretesszük, hogy a hús magába szívhassa a fűszerek ízét.
  3. Ameddig a hús pácolódik, elkészítjük a tejszínes-fokhagymás mártást. Ehhez megpucolunk 5 gerezd fokhagymát, két gerezdet pedig késlappal szétnyomunk.
  4. A füstölt szalonnát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, közepes lángon zsírjára pirítjuk, eközben hozzádobjuk a két szétnyomott fokhagymát, majd miután a hagyma megpirult, kivesszük. 3 gerezd fokhagymát apróra szelünk, és hozzáadjuk a szalonnához.
  5. Miután a hagyma már kezd kissé pirulni, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, megszórjuk őrölt fekete és fehérborssal (kb. 1-1 teáskanálnyit teszünk hozzá ízlés szerint), hozzáadunk egy csipet őrölt szerecsendiót, majd felöntjük 1 dl száraz fehérborral.
  6. Mikor a mártásunk már kezd kissé besűrűsödni, hozzáreszelünk még 2 gerezd fokhagymát, majd 1 ek cukrot. (Igen, cukrot. Nem tévedés.) A mártást jól elkeverjük, összeforraljuk, és már kész is.
  7. A pácolt hússzeletek fűszeres oldalát is megsózzuk, fél csokor petrezselyemről lecsipkedjük a leveleket, a másik részét apróra szeljük.
  8. A hússzeletekre helyezünk pár levél friss petrezselymet, majd a szélesebb részétől kiindulva felcsavarjuk a húst úgy, hogy a fűszeres töltelék belülre kerüljön. Most egy "húsroládot" kapunk, amit kb. 1 centiméterenként fogvájóval átszúrunk, így rögzítjük a tekercset. Ezt követően a fogvájók között felszeljük a húst, így kis 1cm-es hústekercseket kapunk.
  9. Teflon serpenyőbe felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk 4 bő ek olívaolajat, kb. 1 dl száraz fehérbort, majd közepes lángon a húsfalatkáink mindkét oldalát megpirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús jól átsüljön, de azért ne égessük meg.
  10. A kisült húsgöngyölögeket tányérra helyezzük, eltávolítjuk belőlük a fogvájót, köretnek penne tésztát adunk, amit meglocsolunk a tejszínes-fokhagymás mártással, és megszórjuk a maradék apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5088
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Száraz fehérborral fogyasztjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az étel egyszerű és nagyszerű, friss zöldfűszerekkel az igazi, de a recept születésekor tél van, a fűszerkertet pedig hó lepi. Azzal, hogy a fűszereket a hús belsejébe varázsoljuk, megússzuk azt, hogy esetleg sütés közben megégjenek és elrontsák az étel ízét. Azzal, hogy a húst vajban sütjük, a csirkemell szaftosabbá válik, azért ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki. A zöldfűszeres csirkének harmónikus kiegészítője a fokhagymás mártás, melynek erejét megnyestük a cukorral, mely kellemesen édeskéssé teszi az ételt. A mártást egyébként főételként is elkészíthetjük tésztához, ekkor még reszelt füstölt sajttal szórjuk meg az ételt, nem fogunk benne csalódni. Diétázók, fogyókúrázók a csirketekercseket friss salátával is fogyaszthatják, vaj helyett használhatnak csak olívaolajat, és így máris felére nyestük az ételünk kalóriatartalmát. Az ételhez remekül passzol a száraz fehérbor, mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...