r
Nosalty Logó

Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségleveshez

A gombóchoz

265
Kalória
9.2g
Fehérje
58.7g
Szénhidrátok
1g
Zsír
1044.5g
Víz
-
Koleszterin
15g
Rost
15.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 1590 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1044.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2506 micro
  • β-karotin
    6633 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4055.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

Víz

  • Összesen
    6266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3941 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    622 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    607 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1110 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15035 micro
  • β-karotin
    39798 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    9291 micro
Összesen 1590 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 21 kcal

Elkészítés

A zöldségleveshez

  1. A burgonyát héjastól feltesszük főni sós vízben (kb. 30 perc), hűtjük, pucoljuk, tálban összetörjük.
  2. Lábasba beletesszük a tisztára pucolt és feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, felöntjük vízzel, feltesszük fedő alatt főni, közepes lángon, kb. 150-160 fokon (kb. 45 percig), kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. Ha puhák a zöldségek, kész, ekkor belemehetnek a gombóckák.
  3. A tálban, amelyben az összetört burgonya van, belekerül a só, a petrezselyemzöldje, a kacsazsír és annyi liszt, amennyivel szépen összeáll a tészta.
  4. Kézzel vagy két kanál segítségével kis gombócokat formázunk, és a kis lángon a fővő levesbe beleszaggatjuk mindet. Ha feljöttek a leves tetejére, kész van, tálalható.
  5. Tálaláskor a vöröshagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát szedjük ki, és úgy öntsük át a tálaló tálba.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Nagyon szeretjük a zöldborsólevest, itt a tavasz kezdete, már nagyon várom, az első friss szedést, hát addig mirelitet főzök.:-) Jó ízt ad a zöldségek és fűszerek együttese. A gombóclevest is szeretjük, de ebben az esetben, egy kissé gazdagabb a leves, mert a sok zöldség, meg a zöldborsó ízletesebbé, gazdagabbá teszi!:-) A kétféle levest most egybe készítettem el, és jól sikerült. Ez a történet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!