r
Nosalty Logó

Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 1590 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2506 micro
  • β-karotin
    6633 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4055.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    6266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3941 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    622 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    607 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1110 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15035 micro
  • β-karotin
    39798 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    9291 micro
Összesen 1590 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 21 kcal

Hozzávalók

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Elkészítés

A zöldségleveshez

  1. A burgonyát héjastól feltesszük főni sós vízben (kb. 30 perc), hűtjük, pucoljuk, tálban összetörjük.
  2. Lábasba beletesszük a tisztára pucolt és feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, felöntjük vízzel, feltesszük fedő alatt főni, közepes lángon, kb. 150-160 fokon (kb. 45 percig), kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. Ha puhák a zöldségek, kész, ekkor belemehetnek a gombóckák.
  3. A tálban, amelyben az összetört burgonya van, belekerül a só, a petrezselyemzöldje, a kacsazsír és annyi liszt, amennyivel szépen összeáll a tészta.
  4. Kézzel vagy két kanál segítségével kis gombócokat formázunk, és a kis lángon a fővő levesbe beleszaggatjuk mindet. Ha feljöttek a leves tetejére, kész van, tálalható.
  5. Tálaláskor a vöröshagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát szedjük ki, és úgy öntsük át a tálaló tálba.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6174
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Legjobb a finom, zsenge, friss zöldborsó és zöldségek. Készítsünk főételnek utána rakott egytálételt, akár burgonyát, akár tésztát, akár rakott cukkinit vagy spárgát, bármit, ami sok zöldséggel és sajttal, összerakva sült össze a sütőben. Finom pohár bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a zöldborsólevest, itt a tavasz kezdete, már nagyon várom, az első friss szedést, hát addig mirelitet főzök.:-) Jó ízt ad a zöldségek és fűszerek együttese. A gombóclevest is szeretjük, de ebben az esetben, egy kissé gazdagabb a leves, mert a sok zöldség, meg a zöldborsó ízletesebbé, gazdagabbá teszi!:-) A kétféle levest most egybe készítettem el, és jól sikerült. Ez a történet.

Hozzávalók

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...