Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
A zöldségleveshez
-
2g fokhagyma2 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
83g kelkáposzta18 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
105g fehérrépa67 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
667g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A gombóchoz
-
83g burgonya48 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
265
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
A zöldségleveshez
-
9g fokhagyma12 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
630g fehérrépa402 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A gombóchoz
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
Összesen
1590
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
A zöldségleveshez
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g paradicsom0 kcal
-
1.4g zöldpaprika0 kcal
-
6.9g kelkáposzta2 kcal
-
2.5g karalábé0 kcal
-
2.2g zeller1 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
8.8g fehérrépa6 kcal
-
4.2g zöldborsó3 kcal
-
55.6g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A gombóchoz
-
6.9g burgonya4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
21
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 675.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1044.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 657 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2506 micro
-
β-karotin 6633 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 430 micro
-
Lut-zea 1548 micro
Összesen
265
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4055.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 646 mg
-
Foszfor 1605 mg
-
Nátrium 839 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.2 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 90 mg
VÍZ
-
Összesen 6266.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3941 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 622 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 607 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1110 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15035 micro
-
β-karotin 39798 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 9291 micro
Összesen
1590
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 209 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
21
kcal
Hozzávalók
A zöldségleveshez
-
0.5 közepes fej kelkáposzta
-
4 l víz
-
1 db babérlevél
-
1 kk négyszínű bors
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2.5 ek ételízesítő
A gombóchoz
-
3 csipet só
-
2 teáskanál petrezselyem
Elkészítés
A zöldségleveshez
- A burgonyát héjastól feltesszük főni sós vízben (kb. 30 perc), hűtjük, pucoljuk, tálban összetörjük.
- Lábasba beletesszük a tisztára pucolt és feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, felöntjük vízzel, feltesszük fedő alatt főni, közepes lángon, kb. 150-160 fokon (kb. 45 percig), kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. Ha puhák a zöldségek, kész, ekkor belemehetnek a gombóckák.
- A tálban, amelyben az összetört burgonya van, belekerül a só, a petrezselyemzöldje, a kacsazsír és annyi liszt, amennyivel szépen összeáll a tészta.
- Kézzel vagy két kanál segítségével kis gombócokat formázunk, és a kis lángon a fővő levesbe beleszaggatjuk mindet. Ha feljöttek a leves tetejére, kész van, tálalható.
- Tálaláskor a vöröshagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát szedjük ki, és úgy öntsük át a tálaló tálba.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6174
- Feltöltés dátuma: 2011. április 22.
Ajánló
Legjobb a finom, zsenge, friss zöldborsó és zöldségek. Készítsünk főételnek utána rakott egytálételt, akár burgonyát, akár tésztát, akár rakott cukkinit vagy spárgát, bármit, ami sok zöldséggel és sajttal, összerakva sült össze a sütőben. Finom pohár bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Nagyon szeretjük a zöldborsólevest, itt a tavasz kezdete, már nagyon várom, az első friss szedést, hát addig mirelitet főzök.:-) Jó ízt ad a zöldségek és fűszerek együttese. A gombóclevest is szeretjük, de ebben az esetben, egy kissé gazdagabb a leves, mert a sok zöldség, meg a zöldborsó ízletesebbé, gazdagabbá teszi!:-) A kétféle levest most egybe készítettem el, és jól sikerült. Ez a történet.