Zöldborsós-tejszínes sertéskaraj linguinivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
5g olívaolaj42 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g só0 kcal
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
80g alaplé6 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldségkörethez
A szószhoz
-
90g tejföl178 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
37g krémsajt93 kcal
A tésztához
Összesen
1558
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
250g lilahagyma91 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
4g só0 kcal
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldségkörethez
A szószhoz
-
450g tejföl891 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
185g krémsajt463 kcal
A tésztához
-
750g tészta2783 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
7788
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
3.9g lilahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
15.6g sertés rövidkaraj26 kcal
-
6.2g alaplé0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldségkörethez
A szószhoz
-
7g tejföl14 kcal
-
3.9g habtejszín11 kcal
-
2.9g krémsajt7 kcal
A tésztához
-
11.7g tészta43 kcal
-
31.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
119
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2399.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 987 mg
-
Nátrium 763 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 836.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 1228 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3866 micro
Összesen
1558
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 377.8 g
Zsír
-
Összesen 372 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 1183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11995.8 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 777 mg
-
Kálcium 1359 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 1012 mg
-
Foszfor 4936 mg
-
Nátrium 3813 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.1 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 4183.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1771 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 573 mg
-
D vitamin: 268 micro
-
K vitamin: 1204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2448 micro
-
Kolin: 1037 mg
-
Retinol - A vitamin: 1250 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 6142 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19331 micro
Összesen
7788
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 kk só
-
1 db babérlevél
-
bors ízlés szerint
A zöldségkörethez
-
1 közepes fej brokkoli
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
A szószhoz
A tésztához
-
2 l víz
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- Az olajon a lilahagymát és a tört fokhagymát pici sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
- Beletesszük a szeletelt húsokat (nem kell túl nagy szelet, nem rántani fogjuk), a sót, borsot, kétféle finomra vágott zöldfűszert, kakukkfüvet, kevés vízzel vagy húsalaplével felöntjük, babérlevéllel ízesítjük, és fedő alatt főzzük kb. 160 fokon 70 percig, megkóstoljuk, hogy mikor puha.
- Amikor már majdnem kész, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük még.
- Külön lábasban a rózsáira szedett, megmosott brokkolit sóval, őrölt köménnyel és a zöldborsóval megfőzzük annyira, hogy puha, de ne szétfőtt legyen egyik se. Leszűrjük, melegen tartjuk, tálaljuk a tésztával, szószos karajjal. Kb. 12 perc alatt kész.
- Kistálban összekeverjük a tejfölt, sajtkrémet, a habtejszínt elkeverjük, és ezzel a kész, megfőtt húsos zöldborsót besűrítjük, óvatos keverés mellett összeforraljuk.
- A tésztának feltett vízben kifőzzük a tésztát, olajat és sót teszünk bele, előírás szerint, lecsepegtetjük és tálaljuk a húsos-zöldborsós-zöldfűszeres-tejszínes szósszal.
- Tálaljuk a tejszínes-sajtkrémes szószos karajt a tésztával, a brokkolis zöldborsóval, díszítjük petrezselyemmel, paradicsommal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2197
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.
Ajánló
Előtte tálaljunk gyümölcslevest, könnyű nyári levest (zöldséges, karfiolos, gomba...). Finom bor, házi készítésű szörp.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Csak finom ebédet szerettem volna készíteni, szószos tésztát karajból. Szerettem volna, ha a hús a főzés után látható, és amikor esszük, érzékelhető és harapható marad, ezért nem kockáztam fel kicsire vagy nagyobbra, nem csíkokra vágtam, hanem kis szeletekre. (De ez is ízlés kérdése, aki szeretné kockázza vagy csíkozza fel.) A család szerette, finom ebéd volt. Máskor is fogom készíteni.