r
Nosalty Logó

Zöldborsós-tejszínes sertéskaraj linguinivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsós-tejszínes sertéskaraj linguinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A zöldségkörethez

A szószhoz

A tésztához

Összesen 1558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A zöldségkörethez

A szószhoz

A tésztához

Összesen 7788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A zöldségkörethez

A szószhoz

A tésztához

Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2399.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3866 micro
Összesen 1558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    377.8 g

Zsír

  • Összesen
    372 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11995.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    777 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1012 mg
  • Foszfor
    4936 mg
  • Nátrium
    3813 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    4183.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    573 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    1204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2448 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    6142 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19331 micro
Összesen 7788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldségkörethez

A szószhoz

A tésztához

Elkészítés

A húshoz

  1. Az olajon a lilahagymát és a tört fokhagymát pici sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a szeletelt húsokat (nem kell túl nagy szelet, nem rántani fogjuk), a sót, borsot, kétféle finomra vágott zöldfűszert, kakukkfüvet, kevés vízzel vagy húsalaplével felöntjük, babérlevéllel ízesítjük, és fedő alatt főzzük kb. 160 fokon 70 percig, megkóstoljuk, hogy mikor puha.
  3. Amikor már majdnem kész, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük még.
  4. Külön lábasban a rózsáira szedett, megmosott brokkolit sóval, őrölt köménnyel és a zöldborsóval megfőzzük annyira, hogy puha, de ne szétfőtt legyen egyik se. Leszűrjük, melegen tartjuk, tálaljuk a tésztával, szószos karajjal. Kb. 12 perc alatt kész.
  5. Kistálban összekeverjük a tejfölt, sajtkrémet, a habtejszínt elkeverjük, és ezzel a kész, megfőtt húsos zöldborsót besűrítjük, óvatos keverés mellett összeforraljuk.
  6. A tésztának feltett vízben kifőzzük a tésztát, olajat és sót teszünk bele, előírás szerint, lecsepegtetjük és tálaljuk a húsos-zöldborsós-zöldfűszeres-tejszínes szósszal.
  7. Tálaljuk a tejszínes-sajtkrémes szószos karajt a tésztával, a brokkolis zöldborsóval, díszítjük petrezselyemmel, paradicsommal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2197
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Ajánló

Előtte tálaljunk gyümölcslevest, könnyű nyári levest (zöldséges, karfiolos, gomba...). Finom bor, házi készítésű szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-tejszínes sertéskaraj linguinivel
Éva-Anyóca 350 recept

Csak finom ebédet szerettem volna készíteni, szószos tésztát karajból. Szerettem volna, ha a hús a főzés után látható, és amikor esszük, érzékelhető és harapható marad, ezért nem kockáztam fel kicsire vagy nagyobbra, nem csíkokra vágtam, hanem kis szeletekre. (De ez is ízlés kérdése, aki szeretné kockázza vagy csíkozza fel.) A család szerette,  finom ebéd volt. Máskor is fogom készíteni.

Hozzávalók

A húshoz

A zöldségkörethez

A szószhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...