r
Nosalty Logó

Zöldborsós-cukkinis krémfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsós-cukkinis krémfasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5628 micro
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11256 micro
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit, és megszabadítjuk a héjától. Hosszanti irányban félbe, és aztán azt is még félbevágjuk, szeleteljük (kicsi háromszögekre), ne vastagon.
  2. Egy lábosban feltesszük a cukkinit és a borsót főni 1 teáskanálnyi ételízesítővel és annyi vízzel, hogy épphogy ellepje a zöldségeket. Kb. 20 percig főzzük, míg a cukkini üveges és a borsó puha nem lesz. Leszűrjük, és hagyjuk csepegni és kihűlni.
  3. Míg hűl, a szikkadt zsömlét tépkedjük 4 felé, és öntsük rá a tejet, jó alaposan nyomkodjuk bele, hogy mindenhol átjárja.
  4. Ha kihűlt a zöldség, krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, a felaprított petrezselymet, kaprot és a tárkonyt. Belenyomjuk a fokhagymát is. Jó alaposan keverjük össze, tegyük bele az áztatott zsemlénket is. Ezt villával nyomkodjuk szét, és úgy elegyítsük a zöldséggel.
  5. Kóstoljuk meg, ha kell még ételízesítő, akkor ízlés szerint tegyünk még bele és egy kis borsot is. Üssük bele a tojást, és keverjük össze. 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsát adjunk még hozzá, és ezzel is keverjük el.
  6. 10 perc elteltével formázható állagúnak kell lennie a krémnek, ha nem tudunk gombócot gyúrni belőle, akkor tegyünk még egy kis zsemlemorzsát hozzá.
  7. 1 ujjnyi vastag korongokat készítünk, és megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevés olajon közepes lángon szép barnára sütjük mindkét oldalát. (Óvatosan a forgatással.)
  8. Melegen tálaljuk, salátával és sült krumplival. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4079
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Ajánló

Egy kis citromkarikával felturbósított ásványvíz kitűnően tükrözi az étel könnyedségét, és még passzol is hozzá ízben. Próbáljátok ki. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű vacsorára vágytam, és íme ezt találtam ki. Laktató, de mégsem megterhelő. Hiába zöldség... FINOM!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...