r
Nosalty Logó

Zöldborsós-cukkinis krémfasírt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldborsós-cukkinis krémfasírt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

991
Kalória
19.7g
Fehérje
67.1g
Szénhidrátok
72.5g
Zsír
281.9g
Víz
90g
Koleszterin
8.9g
Rost
13.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5628 micro
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    563.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11256 micro
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit, és megszabadítjuk a héjától. Hosszanti irányban félbe, és aztán azt is még félbevágjuk, szeleteljük (kicsi háromszögekre), ne vastagon.
  2. Egy lábosban feltesszük a cukkinit és a borsót főni 1 teáskanálnyi ételízesítővel és annyi vízzel, hogy épphogy ellepje a zöldségeket. Kb. 20 percig főzzük, míg a cukkini üveges és a borsó puha nem lesz. Leszűrjük, és hagyjuk csepegni és kihűlni.
  3. Míg hűl, a szikkadt zsömlét tépkedjük 4 felé, és öntsük rá a tejet, jó alaposan nyomkodjuk bele, hogy mindenhol átjárja.
  4. Ha kihűlt a zöldség, krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, a felaprított petrezselymet, kaprot és a tárkonyt. Belenyomjuk a fokhagymát is. Jó alaposan keverjük össze, tegyük bele az áztatott zsemlénket is. Ezt villával nyomkodjuk szét, és úgy elegyítsük a zöldséggel.
  5. Kóstoljuk meg, ha kell még ételízesítő, akkor ízlés szerint tegyünk még bele és egy kis borsot is. Üssük bele a tojást, és keverjük össze. 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsát adjunk még hozzá, és ezzel is keverjük el.
  6. 10 perc elteltével formázható állagúnak kell lennie a krémnek, ha nem tudunk gombócot gyúrni belőle, akkor tegyünk még egy kis zsemlemorzsát hozzá.
  7. 1 ujjnyi vastag korongokat készítünk, és megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevés olajon közepes lángon szép barnára sütjük mindkét oldalát. (Óvatosan a forgatással.)
  8. Melegen tálaljuk, salátával és sült krumplival. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Könnyű vacsorára vágytam, és íme ezt találtam ki. Laktató, de mégsem megterhelő. Hiába zöldség... FINOM!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezt a 6 tojást válaszd az ismert hazai boltokból, ha...

Ha a tojás ára mellett a jó minőség és az etikus állattartás is fontos számodra, akkor figyelj, mert így, húsvét előtt kiemelten aktuális kérdés, mely boltokban árulnak nem csak ketreces, azaz 3-as kóddal jelzett tojást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete utánajárt.

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!