r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Zöldborsóleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vajgaluska

Zöldborsóleves

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vajgaluska

Zöldborsóleves

Összesen 1260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vajgaluska

Zöldborsóleves

Összesen 45 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2316 micro
Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7781.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    6514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3422 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13897 micro
Összesen 1260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Vajgaluska

Zöldborsóleves

Elkészítés

Vajgaluska

  1. A tojást villával felverjük egy tálban, sózzuk (lehet kézi habverővel is), elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, és homogén állagúvá keverjük. Egy kis darab tésztából készítsünk próbafőzést, így ellenőrizhetjük az ízét, állagát. Ha túl lágy lenne, lisztet, ha túl kemény, akkor kevés vizet adunk hozzá, ameddig megfelelő nem lesz.
  2. Vágódeszkáról késsel kis darabkákat szaggatunk forrásban lévő, sós vízbe. Amikor a víz felszínére jöttek a galuskák, elkészültek.
  3. A galuskákat szaggathatjuk közvetlenül a levesbe is abban az esetben, ha nem számítunk maradékra. Tésztával együtt a levest nem tudjuk eltárolni néhány óránál tovább.

Zöldborsóleves

  1. A hagymát vágjuk finomra, és kevés zsíron pároljuk üvegesre egy lábasban. Adjuk hozzá a borsót, és pár percig pároljuk együtt a hagymával.
  2. Szórjuk meg liszttel, gyorsan pirítsuk át ügyelve, hogy a liszt ne égjen le.
  3. Öntsük fel a csontlével, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  4. A főzés befejezése előtt adjuk hozzá a galuskákat, és szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
  5. Tálaljuk azonnal.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 92
  • 7 napos nézettség: 708
  • Össznézettség: 189540
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 24.

Ajánló

Tipikus 30 perces leves. Csontlé helyett elkészíthető leveskockából is, ne zavarjon bennünket. Olcsó, pompás leves.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsóleves vajgaluskával
Kornél 167 recept

Semmi különös nincs a storyban, leszámítva azt, hogy nyáron friss alapanyagból sokkal ízletesebb ez az egyszerű leves, mint a mirelit borsóból, azon kívül pedig pont olyan hamar elkészül, mint ahogy ez a recept leírásra kerül. :)

Hozzávalók

Vajgaluska

Zöldborsóleves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...