r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves Marcsitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Zöldborsóleves Marcsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 97 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    2195 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    3306 micro
Összesen 489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3180.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1881 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    2699 micro
  • β-karotin
    8782 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    13226 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A grízgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkeaprólékot, 2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, összekeverjük. Fedő alatt többször kevergetve 1 órán át pároljuk.
  2. A megtisztított, apróra vágott zöldségeket (kivéve a zöldborsót) hozzáadjuk aprólékhoz, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük.
  3. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, jöhet a borsó. Jó 10-15 percnyi főzés után beleszaggatjuk a grízgaluskát, készre főzzük.
  • Elkészítettem: 73 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8479
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Imádjuk a leveseket. Ezt is.

Hozzávalók

A leveshez

A grízgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...