Zöldborsófőzelék 4.
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g zöldborsó203 kcal
-
71 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
87.7g zöldborsó71 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
7.9g petrezselyem3 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1290.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 217.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 431 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 2260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7444 micro
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2580.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1601 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 434.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 863 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 4519 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14888 micro
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2612 micro
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kk só
-
0.5 csapott ek finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
- Az apróra vagdalt petrezselyemzöldet a forró olajon megfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a borsót, megsózzuk.
- Annyi vizet öntünk alá, hogy éppencsak ellepje.
- Lassú tűzön főzzük, mikor felforr, megszórjuk a szódabikarbónával.
- Addig főzzük fedő alatt néha megkeverve, míg a borsó megpuhul.
- Félrehúzzuk a tűzről, 1 kk liszttel meghintjük, elkeverjük, majd a másik kk liszttel is meghintjük, elkeverjük, így nem lesz csomós.
- Kevés vízzel felöntjük, kiforraljuk.
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 50439
- Feltöltés dátuma: 2010. június 25.
Ajánló
Sült húst, pörköltet, tojást, bundáskenyeret stb. lehet hozzá tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nagyon szeretjük a főzelékeket, de nem a rántásosat, amiben megáll a kanál. Az üzemi konyhán annak idején a borsófőzelék egy sűrű, fehér massza volt, amiben imitt-amott előfordultak kemény borsószemek is. Na ezt inkább nem ettem meg. Úgy gondolom, a borsófőzelék legyen zöld, ezért teszem bele a sok petrezselymet. Semmi más fűszert, se tejet, se cukrot nem adok hozzá, hogy a borsó íze és színe érvényesüljön. És van egy nagyon hasznos segítőtársam a konyhában: a szódabikarbóna. Segít megőrizni az étel természetes színét, gyorsabban puhul meg a zöldség és a hús is, semleges az íze, nem érezni az ételben. Nagyon kevés elég belőle, nem szabad túladagolni. Sok mindenre lehet használni, a konyha takarításánál is, hasznosabb, mint a sok drága márkás vegyszer. Én mindig tartok otthon, patikában veszem. Ezt is a Nagymamámtól és Anyukámtól, Anyósomtól tanultam.