r
Nosalty Logó

Zöldbabos finomság

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ágicámdrágám
Zöldbabos finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    205.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.7 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2404 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    725 micro
  • β-karotin
    4069 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6060 micro
Összesen 3076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén kicsire vágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát, majd a húst.
  3. Megszórjuk fűszerpaprikával, és gyorsan felöntjük kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, pár percig kevergetve főzzük, amíg a hús kifehéredik, ezek után felöntjük kevés vízzel, és a pörköltet majdnem készre főzzük (ügyelve arra, ha a víz elfőtt, akkor pótoljuk).
  4. Hozzáadjuk az összevágott zöldbabot, és együtt készre főzzük.
  5. A tejfölt 1 evőkanál liszttel összekeverjük, és behabarjuk vele a zöldbabos pörköltet.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12061
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Ajánló

Az igazi a nyári friss zöldbabbal, azonban télen is elkészíthető fagyasztott zöldbabból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos finomság
Ágicámdrágám 31 recept

Családom nem igazán szereti a hagyományos zöldbabfőzeléket, ezért kitaláltam mi lenne, ha így csinálnám meg. Hát mit mondjak, nagyon bejött. Csináltam már lábszár helyett csirkével és kakassal is. Nem is tudom, melyik a legfinomabb. Valamikor frissen vágott petrezselymet teszek bele a végén. Mióta Horvátországban találkoztam a zöld ceruzababbal, azóta itthon is szívesebben készítem vele. Cserépedényben főzve is nagyon ízletes. Bátran tudom mindenkinek ajánlani. Friss kenyérrel nagyon laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...