r
Nosalty Logó

Zöldbableves O'Brien konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
O'Brien
Zöldbableves O'Brien konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3316 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1345 micro
  • β-karotin
    4340 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1961 micro
Összesen 551 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5662.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    2189 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    4414.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2876 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    562 mg
  • D vitamin:
    432 micro
  • K vitamin:
    2111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    8069 micro
  • β-karotin
    26038 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    11768 micro
Összesen 3316 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ½ kg füstölt oldalast kis kockákra vágjuk, és minimum forrástól számítva kb. ½ órán át puhára főzzük annyi vízben, amennyi a zöldbabot és a hozzávaló zöldségeket is majd megfelelően ellepje.
  2. A zöldbabot tetszés szerinti hosszúságokra vágjuk. A répát, petrezselyemgyökeret és a további zöldségeket is felkarikázzuk.
  3. Az elején felkarikázott zöldségeket a zellerrel és karalábéval kiegészítve kevés kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, mielőtt a babbal együtt megfőznénk. (A zöldség a pirítás által még zamatosabbá válik.)
  4. Az előfőzött, füstölthúsos-sós vízbe, mikor már a hús megpuhult, beletesszük a babot, valamint az előre lepirított zöldségeket és a babérlevelet, majd megfőzzük, ügyelve arra, hogy a víz mindent jól ellepjen.
  5. Ha a bab már majdnem kész, a kókuszzsírból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadunk 1 zúzott fej fokhagymát, majd a pirospaprikát. Kevés hideg vízzel összekeverjük, és a fövő levesbe óvatosan bekeverjük.
  6. A petrezselyemzöldjét apróra vágjuk, amit hozzádobunk a leveshez, így még kb. 2-3 percig főzni hagyjuk.
  7. Tálaláskor tetszés szerint tejfölt kínálhatunk mellé, de a főzés végén a levesbe is lassan, csomósodás-mentesen belehabarhatjuk. Én az utóbbit kedvelem.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1619
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 17.

Ajánló

Leveshez talán annyira nem jellemző bort ajánlani, de ha mégis, akkor én száraz fehérbort ajánlanék mellé, mint pl: Száraz Tokaji Furmint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
O'Brien 3 recept

Egy tavaszi, esős, szombat délelőtt találtam ki, hogy készítek egy számomra ízletes főzeléket. A családban nagyon kedveljük a nyári friss, egészséges, válogatott zöldség alapanyagokból készült étkeket.  Gondoltam, megosztom Önökkel az általam ízgazdagon készített zöldbableves receptet, hátha elnyeri mások tetszését is. Az ételek elkészítésénél mindig kókuszzsírt használok, amely rengeteg pozitív élettani hatással rendelkezik. Ajánlom mindenkinek, hogy a kókuszzsírról keressen, olvasson részletes információkat az interneten. Az elkészült leveshez jó étvágyat kívánok, és várom a véleményeket, tapasztalatokat. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...