Zöldbableves O'Brien konyhájából
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
167g zöldbab45 kcal
-
83g füstölt oldalas219 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
83g zeller30 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
3g kókuszolaj30 kcal
-
5g rizsliszt18 kcal
-
5g kókuszzsír45 kcal
-
0 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
333g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g zöldbab273 kcal
-
500g füstölt oldalas1316 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
500g zeller181 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
20g kókuszolaj178 kcal
-
30g rizsliszt110 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
0 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2000g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
18.6g zöldbab5 kcal
-
9.3g füstölt oldalas24 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
3.7g zöldpaprika1 kcal
-
9.3g zeller3 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
4.5g karalábé1 kcal
-
0.4g kókuszolaj3 kcal
-
0.6g rizsliszt2 kcal
-
0.6g kókuszzsír5 kcal
-
0 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
37.1g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 943.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 735.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1345 micro
-
β-karotin 4340 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1961 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.5 g
Zsír
-
Összesen 224.8 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5662.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1355 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 2189 mg
-
Nátrium 1303 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 4414.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2876 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 562 mg
-
D vitamin: 432 micro
-
K vitamin: 2111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 8069 micro
-
β-karotin 26038 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 11768 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 150 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Hozzávalók
-
0.5 kg füstölt oldalas
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db zöldpaprika
-
1 nagy db zeller
-
1 közepes db karalábé
-
2 ek kókuszolaj
-
2 evőkanál rizsliszt
-
2 ek kókuszzsír
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
2 csokor petrezselyem
-
3 dl tejföl
-
5 db babérlevél
Elkészítés
- A ½ kg füstölt oldalast kis kockákra vágjuk, és minimum forrástól számítva kb. ½ órán át puhára főzzük annyi vízben, amennyi a zöldbabot és a hozzávaló zöldségeket is majd megfelelően ellepje.
- A zöldbabot tetszés szerinti hosszúságokra vágjuk. A répát, petrezselyemgyökeret és a további zöldségeket is felkarikázzuk.
- Az elején felkarikázott zöldségeket a zellerrel és karalábéval kiegészítve kevés kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, mielőtt a babbal együtt megfőznénk. (A zöldség a pirítás által még zamatosabbá válik.)
- Az előfőzött, füstölthúsos-sós vízbe, mikor már a hús megpuhult, beletesszük a babot, valamint az előre lepirított zöldségeket és a babérlevelet, majd megfőzzük, ügyelve arra, hogy a víz mindent jól ellepjen.
- Ha a bab már majdnem kész, a kókuszzsírból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadunk 1 zúzott fej fokhagymát, majd a pirospaprikát. Kevés hideg vízzel összekeverjük, és a fövő levesbe óvatosan bekeverjük.
- A petrezselyemzöldjét apróra vágjuk, amit hozzádobunk a leveshez, így még kb. 2-3 percig főzni hagyjuk.
- Tálaláskor tetszés szerint tejfölt kínálhatunk mellé, de a főzés végén a levesbe is lassan, csomósodás-mentesen belehabarhatjuk. Én az utóbbit kedvelem.
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1619
- Feltöltés dátuma: 2017. március 17.
Ajánló
Leveshez talán annyira nem jellemző bort ajánlani, de ha mégis, akkor én száraz fehérbort ajánlanék mellé, mint pl: Száraz Tokaji Furmint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy tavaszi, esős, szombat délelőtt találtam ki, hogy készítek egy számomra ízletes főzeléket. A családban nagyon kedveljük a nyári friss, egészséges, válogatott zöldség alapanyagokból készült étkeket. Gondoltam, megosztom Önökkel az általam ízgazdagon készített zöldbableves receptet, hátha elnyeri mások tetszését is. Az ételek elkészítésénél mindig kókuszzsírt használok, amely rengeteg pozitív élettani hatással rendelkezik. Ajánlom mindenkinek, hogy a kókuszzsírról keressen, olvasson részletes információkat az interneten. Az elkészült leveshez jó étvágyat kívánok, és várom a véleményeket, tapasztalatokat. :)