Zöldbableves karamellizált zöldségekkel
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
267
Kalória
2.7g
Fehérje
16g
Szénhidrátok
22g
Zsír
312.7g
Víz
40.3g
Koleszterin
2g
Rost
7.2g
Cukor
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
267
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1062
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2970 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
267
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 87.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 1250.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1574 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11881 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
1062
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 85.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 338 micro
-
β-karotin 812 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
73
kcal
Elkészítés
- A vajat és az olajat egy serpenyőben felhevítjük.
- Beleszórjuk a cukrot, és amikor karamellizálódott, rászórjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, a felcsíkozott zellert és sárgarépát, és alaposan megpirítjuk.
- Amikor megpirultak, rövid időre hozzáadjuk a zöldbabot is, inkább csak áthevítjük, semmint pirítjuk.
- A serpenyő tartalmát egy lábosba öntjük át, majd felengedjük forrásban lévő vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a bab készre főtt, a tejföllel és a liszttel behabarjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Változat zöldbablevesre. Kihűlve még finomabb ebben a hőségben.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!