r
Nosalty Logó

Zöldbabbal töltött csiperkegomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Amarilla
Zöldbabbal töltött csiperkegomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 465 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    735 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 930 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, a szárukat eltávolítjuk, majd egy kicsit leöblítjük.Megpucoljuk a hagymát, a szokásosnál kissé vastagabbra szeleteljük. A bacont eltépkedjük.
  2. Egy hőálló tálat vajjal vékonyan kikenünk, az aljára rendezzük a gombafejeket, megsózzuk őket. Eloszlatjuk a tetejükön a zöldbabot (ezt is lehet sózni). A zöldbabra rászórjuk a bacont, és a hagymakarikákat is rámorzsoljuk (úgy, hogy csak egy-egy gyűrű legyen, nem pedig egy egész szelet hagyma). Végül meglocsoljuk tejföllel.
  3. Kb. 35-40 percig előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük. Köretnek nokedli illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1424
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Ajánló

Önmagában nem túlságosan laktató, ezért mindenképpen kell mellé valamilyen köret. Nálunk nokedli volt, de akár rizzsel, tésztával vagy krumplival is el tudom képzelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabbal töltött csiperkegomba
Amarilla 1 recept

Anyukám gombapörköltet akart készíteni nokedlivel. Mivel én nem vagyok oda túlzottan a gombapörköltért, ezért arra gondoltam, hogy sárgaborsófőzeléket készítek magamnak, viszont elfelejtettem megnézni, hogy van-e itthon sárgaborsó. Nem volt, és a boltból sem hoztunk, ezért ezt az ételt rögtönöztem a tartalékokból. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...