adag
Főzés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
667g zöldbab182 kcal
-
83g paprika14 kcal
-
83g vöröshagyma30 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
875
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
8000g zöldbab2182 kcal
-
1000g paprika164 kcal
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
1500g paradicsom270 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
10494
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
64.8g zöldbab18 kcal
-
8.1g paprika1 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
12.1g paradicsom2 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 779.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 545 micro
-
β-karotin 2928 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 4144 micro
Összesen
875
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 159.1 g
Zsír
-
Összesen 870.8 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 394 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 319 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9341.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 3046 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 2098 mg
-
Foszfor 3463 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 672.1 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 237 mg
VÍZ
-
Összesen 9357.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3242 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 389 mg
-
C vitamin: 1791 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2803 micro
-
Kolin: 1278 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6545 micro
-
β-karotin 35131 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 38595 micro
-
Lut-zea 49734 micro
Összesen
10494
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 313 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
8 kg zöldbab
-
1 kg paprika
-
1 kg vöröshagyma
-
1.5 kg paradicsom
-
10 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál szalicil
Elkészítés
- A zöldségeket alaposan megmossuk. A babot 1,5 cm-esre daraboljuk, a hagymát és paprikát apró kockára vágjuk. A paradicsom héját meghasítva forró vízbe tesszük, 1 perc múlva kivesszük, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.
- Nagyobb fazékba öntjük az olajat. Amikor felforrósodott, beletesszük a hagymát, kavargatjuk. 5 perc múlva a paprikát, majd újabb 5 perc múlva a paradicsomot. Sózzuk (nem jódos sóval).
- Beletesszük a babot, és hagyjuk főni közben megkevergetve. Vizet nem kell beletölteni, mert a bab ahogy fő, levet ereszt.
- Készre főzzük, eloltjuk, és belekavarunk 1 tk szalicilt.
- Forrón befőttesüvegekbe tesszük, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25014
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 29.
Ajánló
Télen levesnek, főzeléknek egyaránt fel lehet használni.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gammakka
7 recept
A zöldségek aránya ízlés szerint változhat!