Zöldbab tartósítószer nélkül egész évben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csak Természetesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
409
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1638
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2303.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 904 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2442.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 568 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 911 micro
-
β-karotin 5003 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8448 micro
Összesen
409
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9215 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 2106 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 1370 mg
-
Foszfor 2007 mg
-
Nátrium 3618 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 143 mg
VÍZ
-
Összesen 9768.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1848 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 644 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1742 micro
-
Kolin: 808 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3643 micro
-
β-karotin 20011 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33792 micro
Összesen
1638
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
15
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
18 db 720 ml-es üveghez
- A zöldbabot megmossuk, a végeit levágjuk, tetszés szerint felaprítjuk.
- Üvegekbe tesszük a háromnegyedéig, mert a hőkezelés során a bab "gázosodhat".
- Felöntjük vízzel, beletesszük a sót és ecetet, majd fémkupakokkal légmentesen lezárjuk az üvegeket.
- Befőzőautomatába tesszük, két sorban fér el 18 üveg, majd "kochen" fokozaton 120 percig kidunsztoljuk.
- Ahogy lejárt a program, tehetjük a polcra. Egész évben bármikor fogyasztható.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 97325
- Feltöltés dátuma: 2012. április 13.
Ajánló
Natúr állapotban is lehet készíteni, kitűnő alap a rakott zöldbabhoz. Amennyiben ízesítjük sóval, ecettel ízlés szerint, akkor már nem sok dolgunk marad egy finom zöldbableves elkészítéséhez. A 18 üveget általában felesben készítem, így bármilyen zöldbabos receptet elkészíthetek belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Csak Természetesen
23 recept
Azért szeretem így a zöldbabot elkészíteni, mert megmarad a természetes íze és a színe. A hőkezelés során előfőzött állapotba kerül, így gyorsan tudok leveseket, főzeléket, stb. készíteni.