r
Nosalty Logó

Zempléni zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pötyi64
Zempléni zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 195 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 973 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 43 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 195 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1690.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    1735 micro
Összesen 973 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A napraforgó olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel, hogy meg ne égjen.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a krumplit, ételízesítőt, sót, felöntjük vízzel, felforraljuk, és kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot is.
  4. Puhára főzzük. Mikor megpuhult, hozzáöntjük a tejet, felforraljuk, és végül ecettel ízesítjük,ha szükséges még utánaízesíthetjük.
  5. Tálaláskor mindenki tányérjába 1-1 ek tejfölt teszünk, és apróra vágott kaporral megszórjuk.Ízletes levest kapunk.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13054
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik szeretik a zöldségből készült leveseket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Ezt a levest egy régi Tina konyha különszámban találtam, mivel zöldbablevest terveztem, gondoltam kipróbálom. Némi változtatással elkészítettem. Finom lett, ezt a párom bebizonyította, mert háromszor szedett belőle.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...