Zellerrel sült halfilé
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g hal86 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
617
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g hal173 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1233
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
26.2g hal15 kcal
-
13.9g zeller5 kcal
-
17.4g paradicsom3 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
17.4g burgonya10 kcal
-
7.4g olívaolaj66 kcal
-
8.7g tej5 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g petrezselyem1 kcal
Összesen
108
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 771.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 326.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 434 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1587 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1383 micro
Összesen
617
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 91.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1542.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 653.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 867 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 3175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2766 micro
Összesen
1233
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 449 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db zeller
-
2 db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db burgonya
-
1 dl olívaolaj
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az olajat tűzálló tálba öntjük, ráfektetjük a halszeleteket.
- Rászórjuk az apróra vágott hagymát és rákarikázzuk a paradicsomot.
- Majd a vékony szeletekre vágott zellerrel és végül a vékony szeletekre vágott krumplival borítjuk.
- A tejbe keverjük a sót, a borsot, a rozmaringot és ráöntjük a lefedett halra.
- Először fedővel vagy alufólival takarva pároljuk.
- A fedőt levéve, rászórjuk a petrezselymet és pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15041
- Feltöltés dátuma: 2009. március 16.
Ajánló
Böjti menüajánlatom: Cukkínileves Zellerrel sült halfilé Kiki gesztenyés kiflije
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Surci lányom találta a receptet valahol az interneten. Így böjtidőben ugye halat eszünk üptre-főre, kell a jó recept. Hát ez eléggé fincsi!