Zelleres uborka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Tavikavics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Egy ötliteres üveghez
-
500g csemegeuborka118 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
65g torma52 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g mustármag6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borkén0 kcal
Felöntőlé két ötliteres üveghez
-
1000g víz0 kcal
-
40g só0 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
125g ecet23 kcal
Összesen
498
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Egy ötliteres üveghez
-
2000g csemegeuborka470 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
260g torma208 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g mustármag25 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borkén0 kcal
Felöntőlé két ötliteres üveghez
-
4000g víz0 kcal
-
160g só0 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
500g ecet90 kcal
Összesen
1990
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Egy ötliteres üveghez
-
27.3g csemegeuborka6 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3.5g torma3 kcal
-
1.4g vöröshagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g mustármag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borkén0 kcal
Felöntőlé két ötliteres üveghez
-
54.6g víz0 kcal
-
2.2g só0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6.8g ecet1 kcal
Összesen
26
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15649.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 15548 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.8 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1187.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
498
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62596.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 62190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 4749.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
1990
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
Egy ötliteres üveghez
-
1 db zellerlevél
-
2 db torma
-
2 kis fej vöröshagyma
-
10 szem fekete bors
-
1 ek mustármag
-
2 db babérlevél
-
1 kávéskanál borkén
Felöntőlé két ötliteres üveghez
-
4 l víz
-
16 dkg só
-
30 dkg cukor
-
6 db édesítőszer
Elkészítés
Egy ötliteres üveghez
- Az uborkákat megmossuk, majd az utolsó vízben kb. egy órát ázni hagyjuk. Ez az idő pont elég a többi hozzávaló előkészítéséhez.
- A vöröshagymát, a tormát megpucoljuk, elmossuk.
- A vizet feltesszük forrni, beletesszük a sót, a cukrot, az édesítőszert. Ha felforrt, beleöntjük az ecetet, majd lekapcsoljuk a gázt. Kb. 10 perc pihentetés után fogjuk a már üvegbe rakott uborkára önteni.
- Közben tehát az üveg aljára teszünk egy zellerszárat (levelestől), majd az uborkát, hagymát, tormát, fűszereket is beletesszük. A tetejét megszórjuk a kénporral.
- A felöntőlé a 10 perces pihentetés után már megfelelő hőmérsékletű ahhoz, hogy ráöntsük az uborkára. Az üveget lezárjuk.
- Kidunsztoljuk az uborkát.Egy fazék aljára, oldalára régi ruhadarabot (lepedőt) teszünk, majd tiszta, szárazruhával betakarjuk az üveg tetejét is úgy, hogy ne látsszon ki. A fazekat felöntjük meleg vízzel,felforraljuk, majd forrás után lassú tűzön 10 percig gyöngyözni hagyjuk. A fazékban hagyjukkihűlni, majd másnap kivehetjük, és a helyére tehetjük.
- Figyelem! A receptben a felöntőlé 2 db 5 literes üveghez elég. A fűszerek, a zeller, a hagyma, a kénpor viszont csak 1 üvegre van számítva.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3940
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tavikavics
12 recept
Igen, igen, tudom, hogy már megint egy macerás uborkarecept! Viszont szerintem többszörösen megéri a belefektetett munkát. Én nagyon szeretem a bolti uborkákat és ez ugyanaz az íz. Nincs tömény ecet íze, inkább édeskés. Leírva egyébként sokkal bonyolultabbnak látszik a recept. Néhány hasznos jótanács a dunsztoláshoz: amikor a levet ráöntjük az uborkára, előtte az üveget állítsuk kb. 3-4 ujjnyi meleg vízbe. A dunsztosfazékba pedig szigorúan meleg vizet kell önteni! Ezekkel az óvintézkedésekkel elkerülhetjük, hogy az üvegünk szétpattanjon.