r
Nosalty Logó

Zebra kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tandi
Zebra kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2842.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.7 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 3385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztben mélyedést készítünk, belerakjuk a joghurtot, a tojást, az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a kovászt.
  3. Jól átdagasztjuk, majd kettőbe vesszük a tésztát.
  4. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és átgyúrjuk.
  5. Kb. fél óra alatt megkelesztjük a két gombócot.
  6. Kinyújtjuk a fehér tésztát, majd ráhelyezzük a szintén kinyújtott sötétet.
  7. Összehajtjuk, és újból kinyújtjuk.
  8. Még kétszer megismételjük, addig, amíg látjuk, hogy szépen csíkos lesz a végeredmény. Megfonjuk, formába tesszük, és egy tojással átkenjük a tetejét.
  9. Hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4074
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 12.

Ajánló

Vajjal, lekvárral vagy ízlés szerint fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megláttam egy honlapon (Nassoló naplopó), és gondoltam, tökéletes lesz a húsvéti reggelihez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek