r
Nosalty Logó

Zászló szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Zászló szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 3466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.3 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Elkészítés

Piskóta sütése

  1. A tojások sárgáját krémesedésig kavarjuk a cukorral, majd hozzákavarjuk az olajat és a teaport. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, és ezt is beleforgatjuk a krémbe, majd beleszitáljuk a lisztet is. Papírral kibélelt, közepes méretű és magas falú tepsibe öntve előmelegített sütőben (180 °C) 10 perc alatt készre sütjük (nem jó, ha túlsül, mert a tészta szép zöld színe megbarnul).
  2. Kivéve a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a papírt az aljáról. A piskótát visszahelyezzük a tepsibe, félretesszük.

Joghurtos krém elkészítése

  1. A zselatinport fél dl vízben elkavarjuk, majd addig hevítjük, míg felfő, de nem hagyjuk főni, azonnal lehúzzuk a lapról, és még tovább kavargatjuk, hogy csomómentesen hűljön ki. A joghurtba elkeverjük a porcukrot, a vaníliát, majd a langyosra hűlt zselatint is kanalanként hozzákavarjuk. A tejszínből kemény habot verünk, ezt is beleforgatjuk kanalanként a joghurtos krémbe.
  2. A krémet a teljesen kihűlt piskótára öntjük.

Zselatinos tető elkészítése

  1. A szörphöz annyi szénsavas ásványvizet öntünk, hogy fél liter legyen a folyadék, és a pudingporhoz hozzáadva sűrűre főzzük. Miután besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hideg vízfürdőbe állítva kavargatjuk, hogy kihűlés közben ne csomósodjon meg, majd kézmelegen ráöntjük a joghurtos krém tetejére.
  2. Pár órára behűtjük, így szépen szeletelhetővé válik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x24x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3104
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.

Ajánló

Szörp+ásványvíz helyett használhatunk bármilyen szénsavas üdítőt is, de annak a színe és íze is kevésbé lesz intenzív, mintha 100%-os gyümiszörpöt hígítanánk fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napok óta várta jobb sorsát a hűtőmben pár doboz joghurt, és a nemrégiben befőzött áfonyaszörpöm is kérette már magát... Ezúttal augusztus 20-a szelleme által megérintve próbáltam a magyar trikolort megidézni (ezért is neveztem zászló szeletnek), de a színekkel lehet játszadozni: a nehezen beszerezhető matcha teapor helyett kakaóval barna lehet az alsó lap, illetve más gyümiszörppel a zselatinos lap is lehet narancs, meggy, illetve málna színű és ízű, mesterséges festékek hozzáadása nélkül.

Hozzávalók

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...