Zászló szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta sütése
-
22g tojás28 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
28 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Joghurtos krém elkészítése
-
40g görög joghurt41 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
5g víz0 kcal
Zselatinos tető elkészítése
Összesen
347
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta sütése
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Joghurtos krém elkészítése
-
400g görög joghurt412 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
50g víz0 kcal
Zselatinos tető elkészítése
Összesen
3466
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta sütése
-
12.5g tojás16 kcal
-
4.5g cukor18 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Joghurtos krém elkészítése
-
22.7g görög joghurt23 kcal
-
14.2g habtejszín41 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
-
2.8g víz0 kcal
Zselatinos tető elkészítése
-
2.6g tejszínízű pudingpor10 kcal
-
11.4g szörp34 kcal
-
17g ásványvíz0 kcal
Összesen
196
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
347
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 160.1 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 998 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1420.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456.3 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 664.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1007 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 995 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 981 micro
Összesen
3466
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Piskóta sütése
-
4 db tojás
-
4 púpozott ek cukor
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 csapott ek finomliszt
-
2 ek matcha teapor
-
1 csipet só
Joghurtos krém elkészítése
-
4 dl görög joghurt
-
2.5 dl habtejszín
-
12 dkg porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
20 g zselatin
-
0.5 dl víz
Zselatinos tető elkészítése
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
2 dl szörp
-
3 dl ásványvíz
Elkészítés
Piskóta sütése
- A tojások sárgáját krémesedésig kavarjuk a cukorral, majd hozzákavarjuk az olajat és a teaport. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, és ezt is beleforgatjuk a krémbe, majd beleszitáljuk a lisztet is. Papírral kibélelt, közepes méretű és magas falú tepsibe öntve előmelegített sütőben (180 °C) 10 perc alatt készre sütjük (nem jó, ha túlsül, mert a tészta szép zöld színe megbarnul).
- Kivéve a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a papírt az aljáról. A piskótát visszahelyezzük a tepsibe, félretesszük.
Joghurtos krém elkészítése
- A zselatinport fél dl vízben elkavarjuk, majd addig hevítjük, míg felfő, de nem hagyjuk főni, azonnal lehúzzuk a lapról, és még tovább kavargatjuk, hogy csomómentesen hűljön ki. A joghurtba elkeverjük a porcukrot, a vaníliát, majd a langyosra hűlt zselatint is kanalanként hozzákavarjuk. A tejszínből kemény habot verünk, ezt is beleforgatjuk kanalanként a joghurtos krémbe.
- A krémet a teljesen kihűlt piskótára öntjük.
Zselatinos tető elkészítése
- A szörphöz annyi szénsavas ásványvizet öntünk, hogy fél liter legyen a folyadék, és a pudingporhoz hozzáadva sűrűre főzzük. Miután besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hideg vízfürdőbe állítva kavargatjuk, hogy kihűlés közben ne csomósodjon meg, majd kézmelegen ráöntjük a joghurtos krém tetejére.
- Pár órára behűtjük, így szépen szeletelhetővé válik.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x24x6
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3114
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.
Ajánló
Szörp+ásványvíz helyett használhatunk bármilyen szénsavas üdítőt is, de annak a színe és íze is kevésbé lesz intenzív, mintha 100%-os gyümiszörpöt hígítanánk fel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Napok óta várta jobb sorsát a hűtőmben pár doboz joghurt, és a nemrégiben befőzött áfonyaszörpöm is kérette már magát... Ezúttal augusztus 20-a szelleme által megérintve próbáltam a magyar trikolort megidézni (ezért is neveztem zászló szeletnek), de a színekkel lehet játszadozni: a nehezen beszerezhető matcha teapor helyett kakaóval barna lehet az alsó lap, illetve más gyümiszörppel a zselatinos lap is lehet narancs, meggy, illetve málna színű és ízű, mesterséges festékek hozzáadása nélkül.