r
Nosalty Logó

Zászló szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Allisc
Zászló szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

347
Kalória
6.7g
Fehérje
45.6g
Szénhidrátok
16g
Zsír
66.5g
Víz
99.8g
Koleszterin
148.5mg
Rost
34.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 3466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta sütése

Joghurtos krém elkészítése

Zselatinos tető elkészítése

Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.3 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    664.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

Piskóta sütése

  1. A tojások sárgáját krémesedésig kavarjuk a cukorral, majd hozzákavarjuk az olajat és a teaport. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, és ezt is beleforgatjuk a krémbe, majd beleszitáljuk a lisztet is. Papírral kibélelt, közepes méretű és magas falú tepsibe öntve előmelegített sütőben (180 °C) 10 perc alatt készre sütjük (nem jó, ha túlsül, mert a tészta szép zöld színe megbarnul).
  2. Kivéve a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a papírt az aljáról. A piskótát visszahelyezzük a tepsibe, félretesszük.

Joghurtos krém elkészítése

  1. A zselatinport fél dl vízben elkavarjuk, majd addig hevítjük, míg felfő, de nem hagyjuk főni, azonnal lehúzzuk a lapról, és még tovább kavargatjuk, hogy csomómentesen hűljön ki. A joghurtba elkeverjük a porcukrot, a vaníliát, majd a langyosra hűlt zselatint is kanalanként hozzákavarjuk. A tejszínből kemény habot verünk, ezt is beleforgatjuk kanalanként a joghurtos krémbe.
  2. A krémet a teljesen kihűlt piskótára öntjük.

Zselatinos tető elkészítése

  1. A szörphöz annyi szénsavas ásványvizet öntünk, hogy fél liter legyen a folyadék, és a pudingporhoz hozzáadva sűrűre főzzük. Miután besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hideg vízfürdőbe állítva kavargatjuk, hogy kihűlés közben ne csomósodjon meg, majd kézmelegen ráöntjük a joghurtos krém tetejére.
  2. Pár órára behűtjük, így szépen szeletelhetővé válik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x24x6

Napok óta várta jobb sorsát a hűtőmben pár doboz joghurt, és a nemrégiben befőzött áfonyaszörpöm is kérette már magát... Ezúttal augusztus 20-a szelleme által megérintve próbáltam a magyar trikolort megidézni (ezért is neveztem zászló szeletnek), de a színekkel lehet játszadozni: a nehezen beszerezhető matcha teapor helyett kakaóval barna lehet az alsó lap, illetve más gyümiszörppel a zselatinos lap is lehet narancs, meggy, illetve málna színű és ízű, mesterséges festékek hozzáadása nélkül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!