Zalai pontyhalászlé halgombócokkal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
500g ponty381 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
500g víz0 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A halgombócokhoz
-
125g ponty95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
581
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
2000g ponty1524 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A halgombócokhoz
-
500g ponty381 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2331
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
38.8g ponty30 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
38.8g víz0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A halgombócokhoz
-
9.7g ponty7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g sárgarépa1 kcal
-
1.7g fehérrépa1 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
Összesen
44
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.3 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2341.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1650 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 908.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 3715 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 666 micro
-
β-karotin 2961 micro
-
β-crypt 187 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1335 micro
Összesen
581
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.3 g
Zsír
-
Összesen 91.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9367.2 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 921 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 6598 mg
-
Nátrium 994 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 3635.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 14860 micro
-
K vitamin: 789 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 454 micro
-
Kolin: 1161 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 2665 micro
-
β-karotin 11845 micro
-
β-crypt 747 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 5338 micro
Összesen
2331
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 288 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
44
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A leveshez
-
2 kg ponty
-
2 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 db paradicsom
-
2 l víz
-
3 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A halgombócokhoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek finomliszt
-
1 db tojás
Elkészítés
A leveshez
- A megtisztított pontyot feldaraboljuk. Az uszonyokat eltávolítjuk, a fejet félbevágjuk, és eltávolítjuk a keserűfogat.
- A feldarabolt halat a fejjel és a farokkal együtt a lábasba dobjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, hegyes erős paprikát és paradicsomot.
- Felöntjük vízzel, majd magas lángos felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd sózzuk-borsozzuk, és 25-30 percig főzzük.
- Közben elkészítjük a halgombócot. A filéket beirdaljuk, majd sózzuk és félretesszük.
- A répákat apró kockákra vágjuk, a petrezselymet és fokhagymát aprítjuk.
- A halfiléket egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd belekeverjük a zöldségeket, egy kevés lisztet, sót, borsot és egy tojást.
- Elkeverjük, majd vizes kézzel apró golyókat gyúrunk.
- Az idő leteltével egy szűrőn átpasszírozzuk a leves tartalmát. A lábast elöblítjük, majd egy szűrőn visszacsorgatjuk az átpasszírozott levest.
- Újból felforraljuk, majd beledobjuk a halgolyókat, és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
- Friss kenyérrel, hegyes erős paprika karikákkal tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 6424
- Feltöltés dátuma: 2018. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Az ünnepi asztal egyik főszereplője, a végtelen viták kiváltója, a leves, amiről mindenkinek van egy jó sztorija. Tudjuk "ahány ház, annyi szokás, ahány ház, annyiféle halászlé", de nekünk ez az egyik kedvenc verziónk! :)