r
Nosalty Logó

Zalai pontyhalászlé halgombócokkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Zalai pontyhalászlé halgombócokkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A halgombócokhoz

581
Kalória
71.3g
Fehérje
19.6g
Szénhidrátok
23g
Zsír
908.8g
Víz
292.5g
Koleszterin
4.5g
Rost
4.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 2331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 44 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    908.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3715 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    666 micro
  • β-karotin
    2961 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9367.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    6598 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    3635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    14860 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2665 micro
  • β-karotin
    11845 micro
  • β-crypt
    747 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5338 micro
Összesen 2331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztított pontyot feldaraboljuk. Az uszonyokat eltávolítjuk, a fejet félbevágjuk, és eltávolítjuk a keserűfogat.
  2. A feldarabolt halat a fejjel és a farokkal együtt a lábasba dobjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, hegyes erős paprikát és paradicsomot.
  3. Felöntjük vízzel, majd magas lángos felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd sózzuk-borsozzuk, és 25-30 percig főzzük.
  4. Közben elkészítjük a halgombócot. A filéket beirdaljuk, majd sózzuk és félretesszük.
  5. A répákat apró kockákra vágjuk, a petrezselymet és fokhagymát aprítjuk.
  6. A halfiléket egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd belekeverjük a zöldségeket, egy kevés lisztet, sót, borsot és egy tojást.
  7. Elkeverjük, majd vizes kézzel apró golyókat gyúrunk.
  8. Az idő leteltével egy szűrőn átpasszírozzuk a leves tartalmát. A lábast elöblítjük, majd egy szűrőn visszacsorgatjuk az átpasszírozott levest.
  9. Újból felforraljuk, majd beledobjuk a halgolyókat, és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  10. Friss kenyérrel, hegyes erős paprika karikákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Az ünnepi asztal egyik főszereplője, a végtelen viták kiváltója, a leves, amiről mindenkinek van egy jó sztorija. Tudjuk "ahány ház, annyi szokás, ahány ház, annyiféle halászlé", de nekünk ez az egyik kedvenc verziónk! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!