r
Nosalty Logó

Zalai pontyhalászlé halgombócokkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Zalai pontyhalászlé halgombócokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 2331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A halgombócokhoz

Összesen 44 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3715 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    666 micro
  • β-karotin
    2961 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9367.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    6598 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    3635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    14860 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2665 micro
  • β-karotin
    11845 micro
  • β-crypt
    747 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5338 micro
Összesen 2331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A halgombócokhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztított pontyot feldaraboljuk. Az uszonyokat eltávolítjuk, a fejet félbevágjuk, és eltávolítjuk a keserűfogat.
  2. A feldarabolt halat a fejjel és a farokkal együtt a lábasba dobjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, hegyes erős paprikát és paradicsomot.
  3. Felöntjük vízzel, majd magas lángos felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd sózzuk-borsozzuk, és 25-30 percig főzzük.
  4. Közben elkészítjük a halgombócot. A filéket beirdaljuk, majd sózzuk és félretesszük.
  5. A répákat apró kockákra vágjuk, a petrezselymet és fokhagymát aprítjuk.
  6. A halfiléket egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd belekeverjük a zöldségeket, egy kevés lisztet, sót, borsot és egy tojást.
  7. Elkeverjük, majd vizes kézzel apró golyókat gyúrunk.
  8. Az idő leteltével egy szűrőn átpasszírozzuk a leves tartalmát. A lábast elöblítjük, majd egy szűrőn visszacsorgatjuk az átpasszírozott levest.
  9. Újból felforraljuk, majd beledobjuk a halgolyókat, és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  10. Friss kenyérrel, hegyes erős paprika karikákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6318
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ünnepi asztal egyik főszereplője, a végtelen viták kiváltója, a leves, amiről mindenkinek van egy jó sztorija. Tudjuk "ahány ház, annyi szokás, ahány ház, annyiféle halászlé", de nekünk ez az egyik kedvenc verziónk! :)

Hozzávalók

A leveshez

A halgombócokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...