r
Nosalty Logó

Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tojásfasírt

Párolt zöldség

Összesen 638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tojásfasírt

Párolt zöldség

Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tojásfasírt

Párolt zöldség

Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3943.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1080 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2426 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4202 micro
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Tojásfasírt

Párolt zöldség

Elkészítés

Tojásfasírt

  1. A zabpelyhet keverjük össze a tejjel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy magába szívja.
  2. 6 db tojást főzzünk keményre, majd hűtsük ki teljesen, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
  3. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki teljesen.
  4. A zabpehelyhez adjuk hozzá a lereszelt főtt tojást, az előzőleg megpárolt és kihűtött vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ezután alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az egész tojást, és szintén keverjük alaposan össze. (ha esetleg túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá még egy kevés zabpelyhet vagy ízlés szerint zsemlemorzsát)
  6. Az elkészült masszából ezután vizes kézzel formázzunk golyókat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába, és helyezzük vajjal alaposan kikent muffinformába.
  7. Ezután minden fasírt tetejére tegyünk egy csipetnyi vajat, mielőtt betennénk a sütőbe. (én a vajjal kikent forma aljába is tettem egy csipetnyi vajat, majd arra került rá a fasírt, végül pedig a tetejére szintén egy csipet vajat tettem)
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép világos színűre.

Párolt zöldség

  1. A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le. (én a még fagyos zöldségkeveréket egy lefedett jénaiba betettem a mikroba, és ott pároltam roppanósra)
  2. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az összepréselt fokhagymát és pár pillanat alatt futtassuk meg. (vigyázzunk ,nehogy megégjen a fokhagyma, mert keserű lesz)
  3. Ezután adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségkeveréket, majd keverjük, melegítsük össze.
  4. Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a párolt zöldséget, majd helyezzük mellé a tojásfasírtot, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2995
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tojásfasírt

Párolt zöldség

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...