r
Nosalty Logó

Zabpelyhes keksz 5. - cukormentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
margaretta
Zabpelyhes keksz 5. - cukormentes
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1661 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 415 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 1661 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis lábasban összemelegítjük a zabpehely kivételével a hozzávalókat. Nem szabad, hogy forrjon, csak váljanak egyneművé.
  2. Mikor ez megtörtént, hozzákeverjük a zabpelyhet is, és lehúzzuk a tűzről.
  3. Egy szilikonformára vagy sütőpapíros tepsire kanalazunk kis halmokat, és lelapítjuk, kicsit kekszesre formázzuk a kanál hátuljával.
  4. Berakjuk a hűtőbe dermedni.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22496
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Bármilyen alkalomra jó, akár mi akarunk picit nassolni, akár vendégeknek akarunk valami finomat és egészségeset készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margaretta 15 recept

Zizinél olvastam a receptet, de átszabtam kicsit.  Vágytam egy kis édességre, amit nem macera este se elkészíteni, és nincs benne cukor. Van azonban benne mogyoróvaj, ami nagyon durván kalóriadús, úgyhogy diétázók inkább csak reggel fogyasszák. A hátránya, hogy hűtőben kell tartani, mert melegben olvadozni kezd. Sokáig nem maradt meg, úgyhogy ezzel nem volt gondom. Nagyon el tudom képzelni kicsit megtört kukoricapehellyel is, akkor gluténmentesnek is mondható a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...