Zabaglione eperrel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
15g tojássárgája48 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
142
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
567
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
14.3g tojássárgája46 kcal
-
23.8g fehérbor20 kcal
-
14.3g cukor55 kcal
-
47.6g eper14 kcal
Összesen
135
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
142
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 289.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 705 micro
Összesen
567
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojássárgája
-
6 dkg cukor
-
20 dkg eper
Elkészítés
- A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a borral.
- Vízgőz felett habverővel folytonosan kevergetve, kissé verve krémmé főzzük. A zabaglione akkor kész, amikor habos krémmé válik, térfogata megnő.
- A mosott száraz epreket félbevágjuk, poharakba tesszük, és rákanalazzuk a zabaglione-t.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6611
- Feltöltés dátuma: 2011. május 22.
Ajánló
Melegen és behűtve egyaránt fogyasztható. (A megadott mennyiségből 4 pohárra való krém lesz.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A zabaglione az olaszok kedvelt borhabja. A kevés alapanyagból álló villámdesszertek kategóriájába tartozik. Tojássárgájából, édes Marsala borral készítik, de tetszés szerinti fehérborral, pezsgővel is helyettesíthető. A zabaglione több változata ismert, adható hozzá tejszín, gazdagítható kávéval, tálalható friss gyümölcsökkel. Az olaszok télen melegen, nyáron behűtve fogyasztják. Most a borral (pezsgővel) készült, eperrel tálalt zabaglione-t készítettem el.