r
Nosalty Logó

Zaatarral bevont ropogós csicseriborsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zaatarral bevont ropogós csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 254 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1337 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1014 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót leszűrjük, és folyó víz alatt átmossuk.
  2. A köményt száraz serpenyőben megpirítjuk. Belekeverjük a zaatart, és együtt pirítjuk egy percig. Hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk.
  3. A sütőt 200 Celsius fokra melegítjük elő.
  4. A fűszerekhez keverjük a paprikát, sót és cukrot.
  5. A csicseriborsóra szórjuk a fűszereket, és az olajjal is meglocsoljuk.
  6. Addig kevergetjük, míg a fűszerek egyenletesen eloszlanak a csicseriborsón.
  7. Fél óra alatt aranybarnára sütjük. A sütőben hagyhatjuk kihűlni, úgy ropogós lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2005
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Ajánló

Glutén- és laktózmentes rágcsálnivaló, ami egyszerűen elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres rágcsa. Nálunk egy délután alatt elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...