r
Nosalty Logó

Wellington marha bélszínből

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ági@receptek
Wellington marha bélszínből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2414 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8314.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    5480 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 2414 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a gombát pépesre daráljuk, majd hagyjuk állni kicsit, hogy kieressze a levét. Kicsit ki is nyomkodhatjuk.
  2. Most a bélszínre borsot törünk, és bedörzsöljük vele. Kevés olajon, magas hőfokon egy serpenyőben, oldalanként kérget sütünk rá pár perc alatt.
  3. A maradék forró olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a pépesre darált gombát. Sóval, kakukkfűvel fűszerezzük, majd addig pároljuk, míg elfő róla a lé. Kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, ami a benne maradt nedvességet fogja meg kicsit.
  4. A húst egyenletesen, vékonyan leecseteljük az angol mustárral. Körbe a teljes oldalát, és a végeit is!
  5. Egy kiterített folpackra kitesszük a szeletelt sonkákat úgy, hogy fedésben legyenek, és mindkét oldal irányában 3-3 cm-rel lógjanak túl a bélszín hosszán. Egyenletesen elkenjük rajta a gombás pépet. Rátesszük a bélszínt. Szorosan felcsavarjuk, majd 30-60 percre erős hűtőbe tesszük.
  6. Kiterítjük a vajastésztát. Mi egy 2-3 mm vastag, 24x50 cm-es tésztát használtunk. Rátesszük a fóliából kicsomagolt húsos tekercset, és szorosan a vajas tésztába csavarjuk.
  7. Sütőlemezre tesszük úgy, hogy a tészta illesztés alul legyen, majd megkenjük kikevert egésztojással. A kés gerincével (azaz nem az élével) megmintázzuk a tészta felszínét.
  8. 210 C-os előmelegített sütőben légkeverés nélkül alsó-felső sütésen 30-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15 percet pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 324
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Wellington marha bélszínből
Ági@receptek 3 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...