r
Nosalty Logó

Vöröslencsepüré naranccsal rukkolával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Vöröslencsepüré naranccsal rukkolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1311 micro
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörös lencsét a babérlevéllel, sóval és kevés vízzel puhára főzzük. A babérlevelet kiszedjük, pürésítjük. Belereszeljük a friss gyömbért.
  2. A rukkolát megmossuk, leszárítjuk, feldaraboljuk, de nem túl kicsire. A narancs héját lereszeljük, utána meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A vörös lencsét összekeverjük a rukkolával és a feldarabolt naranccsal. (Úgy éreztem, hogy a narancshéj már nem kívánkozik bele, de nem akartam veszni hagyni, ezért összekevertem két kanál mustárral, hozzáadtam a darabolás során keletkezett narancslevet, így együtt egy nagyon finom szósz lett úgy kb. 1 perc alatt.)
  4. Natúr pulykamájat sütöttem (pontosabban a kép tanúsága szerint inkább égettem) a püré mellé. A szósz sokat dobott azért májon.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 1761
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 23.

Receptkategóriák

Vöröslencsepüré naranccsal rukkolával
Pogácsa 391 recept

Találtam a hűtőben egy maréknyi rukkolát, már salátához nem volt annyira friss, ki kellett találnom vele valamit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...