Vörösboros-rumos mákos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gyömbércsepp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
608
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
3041
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1280.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
608
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 198.9 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6401.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 3019 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 726 mg
-
Foszfor 2164 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 232.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1131 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 612 mg
-
Retinol - A vitamin: 1115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
Összesen
3041
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 794.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukrot elkeverjük a vajjal és a tojások sárgájával.
- Beleöntjük a vörösbort és a rumot, elkeverjük. Ezután beledolgozzuk a darált mákot is.
- A négy tojásfehérje felvert habját óvatosan beledolgozzuk.
- Alufóliával kibélelünk egy őzgerinc formát (szépen az oldalára simogatjuk), majd (akár félbevágott szilvákat is tehetünk a tetejére) alacsony hőmérsékleten tűpróbáig jól átsütjük.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2225
- Feltöltés dátuma: 2019. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gyömbércsepp
2 recept
Mi sajnos elég kevés mákot fogyasztunk, pedig magas vastartalma miatt nagyon egészséges. Egyszerű és isteni sütemény. Vigyázat, nehéz abbahagyni! :)