Vörösboros meggyzselé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
493
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2953
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.7 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 235.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1502 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
493
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 682.5 g
-
Cukor 630 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1412 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 749 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9009 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
2953
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Összekeverjük a citromsavval, és aláöntünk egykevés vizet.
- A meggyet jól felmelegítjük, és kézi mixerrel nagyon alaposan összetörjük. (A forró gyümölcs könnyebben és jobban összetörhető.)
- Sűrű szitán átpasszírozzuk, hogy csak a leve maradjon. (Kb. 7-7,5 dl meggylevet kapunk.)
- A meggylében elkeverjük a bort, a cukrot és a zselésítőt.
- Nagy lángon felforraljuk és kevergetve 2-3 percig zubogtatjuk.
- Üvegekbe töltjük, pár percre fejre állítjuk, majd vissza a talpára, és száraz dunsztban kihűtjük.
- A fenti mennyiségből kb. 1,5 l zselé lesz.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3150
- Feltöltés dátuma: 2012. július 14.
Ajánló
Főzés közben kóstoljuk meg, hogy megfelelően édes, de fanyar is legyen egyszerre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Volt egy kevés maradék meggyem. A nagy forróságban nem tudtam belőle süteményt sütni (kinek van kedve bekapcsolni a sütőt 39 fokban?), maradt a befőzés. Valami nagyon rubintszínűre, édesre és nem hagyományosra vágytam. A recept több helyről is összecsipegetve!