Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g marhalábszár256 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
125g alaplé9 kcal
Összesen
364
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
800g marhalábszár1024 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
13 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
500g alaplé35 kcal
Összesen
1458
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
39g marhalábszár50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.2g vörösbor10 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
14.6g gomba3 kcal
-
24.4g alaplé2 kcal
Összesen
72
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 305.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
364
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.2 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4866.8 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 2021 mg
-
Nátrium 2147 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1220.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1195 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
1458
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 224 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2.5 dl vörösbor
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 ek fűszerpaprika
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
1 csipet majoranna
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
30 dkg gomba
Elkészítés
- A kockára vágott húst sózzuk, borsozzuk, leöntjük a vörösborral, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítjük, majd egy napig pácoljuk.
- Másnap a levet leöntjük róla, de egy edényben felfogjuk.
- Egy magasabb falú serpenyőben, olajon kevergetve megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a húst, megszórjuk liszttel, és kevergetve kicsit tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük: pirospaprika, só, bors, kakukkfű, majoranna, kömény, cayenne bors, és felöntjük a páclével, simára keverjük.
- Letakarva párolni kezdjük, közben a húslevessel szükség szerint pótoljuk az elpárolgott levet, apránként hozzáadva.
- Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és készre főzzük, szükség szerint utánaízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6187
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.
Ajánló
Én puliszkával és házi vérszilva lekvárral tálaltam. Forrás: egy régi újság.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, ízletes húsétel, akár ünnepi alkalomra is kiváló.