r
Nosalty Logó

Vörös bársony szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörös bársony szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    212.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 4270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 330 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval, majd a cukor fokozatosan történő hozzáadásával kemény habbá verjük.
  2. A vizet, az olajat, a tojások sárgáit és az ételfestéket belekeverjük a habba, majd végül beleforgatjuk a kakaóval és szódabikarbónával elkevert lisztet. Mindezt óvatosan végezzük, hogy a hab ne törjön meg.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  4. A tejfölt előző nap egy gézzel kibélelt szűrőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Ha van sűrű szövésű szűrőnk, akkor nem kell bele gézlap. (Szűrővel együtt tegyük a hűtőbe.)
  5. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a tejföllel. Citromhéjjal és vaníliával ízesítjük, majd végül hozzákeverjük a gőz fölött vagy mikróban felolvasztott fehér csokit.
  6. A kihűlt piskótát hosszában félbevágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a maradékkal kívülről is bevonjuk. Fehér csoki lapocskákkal megszórjuk, vagy tetszőlegesen díszítjük. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24*34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 110326
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 05.

Ajánló

A tejfölt próbáljuk meg úgy kicsúsztatni a pohárból, hogy egyben maradjon. Ennek a legegyszerűbb módja, ha alul kicsit bevágunk a pohárba, így megszűnik a vákum.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vörös bársony torták ill. sütik általában tömöttebb kevert tésztával készülnek. Én most egy puhább, de mégsem száraz piskótát választottam hozzá. A krém pedig egyszerűen mennyei...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...