Vörös bársony szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
37g tojás46 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
28g nádcukor108 kcal
-
35 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összesen
711
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
170g nádcukor646 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Összesen
4270
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
17g tojás21 kcal
-
13.9g finomliszt51 kcal
-
13.2g nádcukor50 kcal
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
19.4g mascarpone78 kcal
-
13.6g tejföl27 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
7.7g fehér csokoládé42 kcal
-
11.6g porcukor45 kcal
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.3 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
711
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 212.6 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2286.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.8 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 321.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1014 micro
Összesen
4270
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
330
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
18 dkg finomliszt
-
17 dkg nádcukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál víz
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
25 dkg mascarpone
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
- A tojások fehérjét egy csipet sóval, majd a cukor fokozatosan történő hozzáadásával kemény habbá verjük.
- A vizet, az olajat, a tojások sárgáit és az ételfestéket belekeverjük a habba, majd végül beleforgatjuk a kakaóval és szódabikarbónával elkevert lisztet. Mindezt óvatosan végezzük, hogy a hab ne törjön meg.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük.
- A tejfölt előző nap egy gézzel kibélelt szűrőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Ha van sűrű szövésű szűrőnk, akkor nem kell bele gézlap. (Szűrővel együtt tegyük a hűtőbe.)
- A mascarponét kikeverjük a cukorral és a tejföllel. Citromhéjjal és vaníliával ízesítjük, majd végül hozzákeverjük a gőz fölött vagy mikróban felolvasztott fehér csokit.
- A kihűlt piskótát hosszában félbevágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a maradékkal kívülről is bevonjuk. Fehér csoki lapocskákkal megszórjuk, vagy tetszőlegesen díszítjük. Másnap szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24*34
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 422
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 110326
- Feltöltés dátuma: 2014. július 05.
Ajánló
A tejfölt próbáljuk meg úgy kicsúsztatni a pohárból, hogy egyben maradjon. Ennek a legegyszerűbb módja, ha alul kicsit bevágunk a pohárba, így megszűnik a vákum.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A vörös bársony torták ill. sütik általában tömöttebb kevert tésztával készülnek. Én most egy puhább, de mégsem száraz piskótát választottam hozzá. A krém pedig egyszerűen mennyei...