r
Nosalty Logó

Vízitorma szuflé tárkonyos habbal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vízitorma szuflé tárkonyos habbal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Szufflé

Hab

Tálalás

372
Kalória
4.7g
Fehérje
10.9g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
93g
Víz
93.8g
Koleszterin
2g
Rost
5.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szufflé

Hab

Tálalás

Összesen 372 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szufflé

Hab

Tálalás

Összesen 1480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szufflé

Hab

Tálalás

Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1334 micro
  • β-karotin
    3495 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 372 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    5335 micro
  • β-karotin
    13982 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 1480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    708 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

Szufflé

  1. A sárgarépát és pasztinákot meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és 3 ek vízzel feltesszük főni.
  2. A vízitorma leveleit letépkedjük a szárakról. A szárakat kidobjuk.
  3. A mandarin levét kifacsarjuk.
  4. Ha a sárgarépa és a pasztinák puha, ráöntjük a mandarin levét, és rádobjuk a vízitormát. Alacsony lángon további 2 percig főzzük.
  5. Turmixgépbe öntve, a tejszínt rákanalazva pürésítjük.
  6. A sütőt 160 Celsius fokra előmelegítjük. 1,5 liter vizet forralunk.
  7. A tojásfehérjét habbá verjük. Beleforgatjuk a sárgáját. Kanalanként beleforgatjuk a sárgarépás-pasztinákos-vízitormás pürét.
  8. Kivajazunk 4 ramekint, és elosztjuk a masszát bennük.
  9. A sütő középső vagy alsó rácsát félig kihúzzuk, ráhelyezünk egy tepsit, forró vizet öntünk bele, belehelyezzük a ramekinbe töltött pürét.
  10. 40 perc alatt kisütjük.

Hab

  1. A tejszínt felverjük.
  2. Belekeverjük a fehérborecetet és a tárkonyt.

Tálalás

  1. A ramekinek alját letöröljük konyharuhával.
  2. 4 tálra helyezünk a ramekinekből, és a habot is elosztjuk 4 felé.
  3. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ínyencek eledele! Édeskés, könnyű, olvad a szánkban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!