r
Nosalty Logó

Vízitorma-krémleves zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Vízitorma-krémleves zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3855 micro
Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5967.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    4917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15422 micro
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajon lassan üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Felöntjük a forró alaplével, hozzáadjuk a meghámozott, darabolt burgonyát. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem megfőtt.
  2. Ekkor beletesszük a borsót és a tisztított, szükség szerint darabolt vízitormát. Pár perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ízesítjük sóval, borssal, majd pürésítjük és újraforraljuk a levest.
  3. Tejföllel vagy vízitormalevelekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 97
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vízitorma-krémleves zöldborsóval
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Egy igazi univerzális leves ez a vízitormából készült krémleves, hiszen nyáron hidegen, télen forrón fogyaszthatjuk. Tálalhatjuk krutonnal, de vízitormalevelekkel is. A fűszerezése ízlés szerint történik - aki kedveli, frissen reszelt szerecsendiót is adhat hozzá. Érdemes nekifogni a vízitorma termelésének - én így tettem, a saját a legfinomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...