Vizes sajtos stangli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
767
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
3066
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1039.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 451 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
767
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 209.6 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4159.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 832 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 2200 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 194.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1835 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 1805 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
3066
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
427
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat kimérjük, összedolgozzuk, és hideg vízbe helyezzük a tésztát, hogy elmerüljön, legalább 1-3 óráig.
- Ezután kivesszük, felszárítjuk a vizet, és lisztezett deszkán, még liszt hozzáadásával átgyúrjuk, sima állagúra, és 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, vagy csak köménymaggal és derelyevágóval felvágjuk ízlés szerinti nagyságra.
- Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8187
- Feltöltés dátuma: 2014. január 03.
Ajánló
Legjobb este összeállítani, hűtőbe rakni és másnap átgyúrni liszttel. Kimondottan finom, másnap is finom és ropogós, sőt minél tovább áll, annál finomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Közeledik a szilveszter, az édességből elég, kívánjuk a sósat. Ezt a receptet szlovák oldalon találtam. Ez legfinomabb stangli, amit idáig elkészítettem! Azóta már többször elkészítettem. Nyugodtan megsüthető 2-3 nappal az ünnepek előtt, minél tovább áll, annál finomabb!