Virslis-pizzás kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norasz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kiflikhez
-
169 kcal
-
50g durumliszt170 kcal
-
5 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g nádcukor4 kcal
-
17g olívaolaj150 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
35g virsli94 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
30g pizzaszósz16 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
A kenéshez
-
6g tojás7 kcal
Összesen
691
kcal
- 12% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kiflikhez
-
500g tönkölybúza liszt1690 kcal
-
500g durumliszt1695 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
350g virsli942 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
300g pizzaszósz162 kcal
-
10g szezámmag57 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
6910
kcal
- 12% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kiflikhez
-
19.2g tönkölybúza liszt65 kcal
-
19.2g durumliszt65 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g nádcukor1 kcal
-
6.5g olívaolaj58 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
13.5g virsli36 kcal
-
3.8g sajt14 kcal
-
11.5g pizzaszósz6 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
A kenéshez
-
2.1g tojás3 kcal
Összesen
266
kcal
- 12% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1617.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
691
kcal
- 12% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 249.5 g
Zsír
-
Összesen 334.2 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 714 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16178.9 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 655 mg
-
Kálcium 2793 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 1607 mg
-
Foszfor 6076 mg
-
Nátrium 4894 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 31 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 776 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 733.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 746 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 946 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 744 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1332 micro
Összesen
6910
kcal
- 12% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A kiflikhez
-
50 dkg tönkölybúza liszt
-
50 dkg durumliszt
-
50 g friss élesztő
-
5 dl tej
-
5 csipet só
-
1 ek nádcukor
-
2 dl olívaolaj
-
1 db tojás
-
5 teáskanál szezámmag
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A kiflikhez
- A tejet langyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Szépen felfuttatjuk. Eközben a liszteket egy dagasztótálba mérjük, és az összes többi hozzávalóval homogén tésztát gyúrunk.
- Kb. 5 percig dagasztjuk (amíg “hólyagos” nem lesz). Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát négy felé osztjuk, és minden negyedet kör alakúra nyújtunk. 13 cikkre vágjuk őket, majd megkenjük pizzakrémmel (én boltit használtam, nem volt időm elkészíteni), megsózzuk, és mehet a széles végére egy negyed virsli és egy kis darab sajt.
- Feltekerjük (a szélestől a háromszög keskeny csúcsa felé), a kiflik két végét összecsípjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Egész tojással kenjük meg, majd ízlés szerint szezámmaggal szórjuk.
- 200 fokon 20- 22 perc alatt megsütjük (még nőnek sütés közben, tehát hagyjunk helyet közöttük bőven) úgy, hogy egy hőálló tálban vizet teszünk a sütő aljába. Akkor sültek meg, ha szép aranybarna a tetejük.
- A kész kifliket még azon melegében meghintjük vízzel, így jó puha marad.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 22 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3718
- Feltöltés dátuma: 2015. február 14.
Ajánló
Készíthetjük a kifliket édesen is. Ekkor nyírfacukorral ízesítsük az alap tésztát, vagy hagyjuk semlegesre. Tölthetjük kakaóval, lekvárral, de akár fahéjjal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Norasz
20 recept
Ízletes reform kiflik vendégségbe, reggelire, vagy csak úgy! ;)