r
Nosalty Logó

Virslis-pizzás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Virslis-pizzás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

A kenéshez

Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

A kenéshez

Összesen 6910 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

A kenéshez

Összesen 266 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 691 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16178.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    655 mg
  • Kálcium
    2793 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1607 mg
  • Foszfor
    6076 mg
  • Nátrium
    4894 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    946 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 6910 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A kiflikhez

A kenéshez

Elkészítés

A kiflikhez

  1. A tejet langyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Szépen felfuttatjuk. Eközben a liszteket egy dagasztótálba mérjük, és az összes többi hozzávalóval homogén tésztát gyúrunk.
  2. Kb. 5 percig dagasztjuk (amíg “hólyagos” nem lesz). Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát négy felé osztjuk, és minden negyedet kör alakúra nyújtunk. 13 cikkre vágjuk őket, majd megkenjük pizzakrémmel (én boltit használtam, nem volt időm elkészíteni), megsózzuk, és mehet a széles végére egy negyed virsli és egy kis darab sajt.
  4. Feltekerjük (a szélestől a háromszög keskeny csúcsa felé), a kiflik két végét összecsípjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Egész tojással kenjük meg, majd ízlés szerint szezámmaggal szórjuk.
  5. 200 fokon 20- 22 perc alatt megsütjük (még nőnek sütés közben, tehát hagyjunk helyet közöttük bőven) úgy, hogy egy hőálló tálban vizet teszünk a sütő aljába. Akkor sültek meg, ha szép aranybarna a tetejük.
  6. A kész kifliket még azon melegében meghintjük vízzel, így jó puha marad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3746
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

Készíthetjük a kifliket édesen is. Ekkor nyírfacukorral ízesítsük az alap tésztát, vagy hagyjuk semlegesre. Tölthetjük kakaóval, lekvárral, de akár fahéjjal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes reform kiflik vendégségbe, reggelire, vagy csak úgy! ;)

Hozzávalók

A kiflikhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...