Virslis kalászka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
31g tej18 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
-
47 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
48g virsli129 kcal
-
3g tej2 kcal
Összesen
440
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
7g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
384g virsli1033 kcal
-
25g tej14 kcal
Összesen
3512
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
39.6g finomliszt144 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
19.8g tej11 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
30.4g virsli82 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
278
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1165.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 751 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
440
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 149.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 470 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9324.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 1446 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1359 mg
-
Nátrium 6011 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 317.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
3512
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 738 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
2.5 dl tej
-
1 ek cukor
-
1 tk só
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
384 g virsli
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
- A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, olajat, és alaposan kidagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Lisztezett felületre borítjuk, kettévesszük, és először a tészta egyik részét nyújtjuk el téglalap alakúra. Négyfelé vágjuk. Kapunk négy darab téglalapot. (Nekem kb. 20×12 cm-es lett a virsli hosszához igazítva.)
- Az egyik téglalap közepére fektetünk egy virslit, ráhajtjuk a tészta másik oldalát. A szélén hagyva egy kis részt bevagdaljuk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát, csak a virslit.
- Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Minden második virsliágat fordítsunk át a másik oldalra, a virsliágakat forgassuk úgy, hogy a virslik vágott fele az ég felé nézzen. Tojássárgájával kenjük le.
- A tepsiben még kelesszük meleg helyre téve kb. 45 percet. Ugyanígy járjunk el a többi tésztával is. Ebből az adagból így 8 db kalászka lesz.
- Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le konyharuhával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10714
- Feltöltés dátuma: 2012. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
A Virslis margaréta ötletéből kiindulva született ez az érdekes, számomra búza kalászra hasonlító sós finomság. Kitűnő vendégváró, de akár kerti partyra, gyerekzsúrra is elkészíthetjük, biztosan örülnek majd a vendégek vagy a gyerekek. Tetszés szerint megszórhatjuk rezselt sajttal, szezámmaggal.