r
Nosalty Logó

Virslis babsaláta Audrey-tól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Virslis babsaláta Audrey-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 944 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3777 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2833.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 944 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.9 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11332.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    3241 mg
  • Vas
    95 mg
  • Magnézium
    1628 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    2766 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3170 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3777 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a virslit, majd vágjuk karikákra. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk vékony csíkokra.
  2. A leszűrt babkonzervet keverjük össze a hagymával, virslivel, joghurttal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Pár órát vagy akár egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 37430
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a lencsét nem igazán szeretem, ezt szoktam újévkor helyette készíteni. Persze nem csak szilveszterkor készítem, mert nagy kedvencem lett, mióta először kóstoltam. :) Ráadásul nem is gondoltam volna, hogy milyen egyszerű elkészíteni! Mint megtudtam, eredetileg ez a krémes verzió tejföllel készülne, de joghurttal is finom. Van, hogy fele-fele arányban készítem tejföllel és joghurttal. A virsli minőségén sok múlik, igazi füstölt, juhbeles virslivel a legfinomabb szerintem. Anyukám egyébként ecetesen szokta a virslist babsalátát készíteni, azt is szeretem, de ez klasszisokkal jobb.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...