r
Nosalty Logó

Virslifalatok leveles tésztába tekerve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Virslifalatok leveles tésztába tekerve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 305 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4234.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    2727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott leveles tésztát mikróban kiolvasztjuk, a tésztalapot három részre szedjük, és mindegyik lapot öt további részre osztjuk, majd az így kapott darabokat átlósan még kettévágjuk. (A kis téglalapokból háromszöget csinálunk.)
  2. Ezután jön a kicsit macerásabb rész (nem kell megijedni, szerencsére gyorsan túlesünk rajta, csak hát utána jöhet a takarítás.
  3. A háromszögű tésztadarabokat egy belisztezett lapon (pulton) kinyújtjuk úgy, hogy az alsó (vastagabb) része akkora legyen, mint a virslidarabkáink, majd feltekerjük a tésztát. (Ha koktél virslit használunk, a darabok mérete adott, de “sima” virsli is tökéletes, azt 3-4 centis darabokra vágjuk fel.)
  4. A falatkák készítése alatt a sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 25 perc alatt megsütjük a tepsin elhelyezett, és tojással megkent darabokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15137
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy váratlan látogatónk érkezik, akit szeretnénk valamivel megkínálni. Az egyik kedvencem, a levelestésztába tekert virslifalatok. A mélyhűtőben mindig tartok 2-3 csomag leveles tésztát, pont az ilyen helyzetekre. Mennyivel jobb, hogy nem kell ilyenkor sem kétségbe esnünk, ehelyett fél órán belül friss és finom partifalatokkal kínálhatjuk meg vendégünket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...