Vinete erdélyiesen -padlizsánkrém 9.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dorci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
267g padlizsán63 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
329
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1600g padlizsán380 kcal
-
255g vöröshagyma93 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1985
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
77.5g padlizsán18 kcal
-
12.3g vöröshagyma4 kcal
-
8.2g napraforgó olaj73 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
95
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 274.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
329
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 173.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 924.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1646.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 562 micro
Összesen
1985
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
1.5 nagy fej vöröshagyma
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat vaslapon vagy kerti sütőlapon megsütjük. Fontos! A padlizsánokat nem szurkáljuk meg, hanem hirtelen nagy lángon sütjük, és közben forgatjuk.
- Amikor minden oldala megpuhult, levesszük, hideg víz alá tesszük, és lenyúzzuk a héját.
- A megnyúzott padlizsánokat fakanállal (fémmel nem szabad érintkezzen, mert megbarnul) összeaprítjuk, amennyire tudjuk, és a tálba téve azonnal sót és citromlevet adagolunk hozzá. Így nem barnul meg addig, amíg a többivel végzünk.
- Amikor mindegyiket a tálba tettük, addigra a tetején levet ereszt (ez is padlizsán függő, mert van, amelyik nem), és mielőtt összekevernénk, ezt a levet papírtörlővel leitatjuk. Ez azért kell, hogy ne legyen a krémünk keserű.
- Miután benne van a só, a citrom és a hagyma, az olajat apránként kevergetve hozzáadagoljuk. Úgy mint a majonéznél, addig keverjük, amíg az olajat felveszi.
- Amikor már szép könnyű, habos a krém, akkor van készen.
- Ezután hűtőbe tesszük, és hagyjuk összeérni.
- Paradicsomkarikákkal díszítjük, és pirított toast kenyérrel fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 247
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 80864
- Feltöltés dátuma: 2010. június 22.
Ajánló
Nagyon fontos, hogy hirtelen kell megsütni a padlizsánokat, és nem szabad túlsütni, mert barna és keserű lesz. A füstös ízét így is megkapja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Dorci
2 recept
A nagymamámtól, illetve anyukámtól tanultam. Sok más padlizsánkrém receptet kipróbáltam, de ennél jobbat még nem találtam. Amikor barátokat hívok kerti sütögetésre, mindig ez az előétel. Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el....