A világ legegyszerűbb kísérete -Sárgarépa saláta 4.
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 214.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 747 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 7405 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 265 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 429.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1494 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6190 micro
-
β-karotin 14811 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 531 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 998 micro
-
β-karotin 2389 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Elkészítés
- A meghámozott almát és répát hasonló méretű csíkokra szeljük. (Többnyire a vastagságot az alma határozza meg, ugyanis sokkal törékenyebb a répánál. Ezért én ezzel szoktam kezdeni.)
- Ráfacsarjuk a citromot.
- Jól összerázzuk - kevergetéssel összetöredezne.
- Pár órára betesszük a hűtőbe. S még finomabb lesz, ha egy teljes éjszakát kap. Ekkor igazán érezni már a falatoknál a citrom zamatát.
- Receptkönyvben: 277
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 50775
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.
Ajánló
Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nem mindig találok itthon salátának valót. E három összetevő azonban szinte mindig fellelhető nálunk. Mielőtt ezt először egy tálba aprítottam volna, azelőtt mi is a reszelt sárgarépát eszegettük citrommal meglocsolva - vészhelyzet esetén.. mikor nem volt más.. . Arra, hogy másnap sokkal ízletesebb, egy véletlen folytán jöttünk rá, történt ugyanis, hogy egyszer olyan sok készült, hogy maradt.. hmm... meglepő :o)) S mikor másnap elővettük a maradékot, elámultunk, hogy mennyivel finomabb, hogy minden sárgarépa darabka őrizgeti a citrom ízét.. Nem tudom elővenni a hozzá kapcsolódó gyerekkori emléket, csak azt tudom, hogy amikor ezzel az ízzel találkozom, akkor mindig az jut eszembe: "amikor kicsi voltam..." Tudom, a béta-karotin zsírban oldódó, s ezért sokan a nyers sárgarépát olívaolajjal megöntözik, ám nálunk ez felesleges lenne, mert salátaként, kíséretként funkcionál olyan ételek mellé, melyek szinte bizonyos, hogy tartalmaznak valamiféle zsiradékot.