Vienetta vanília krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztalapok
-
55g tojás69 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g víz0 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
Vaníliás krém
-
100g tej56 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
5g kókuszzsír45 kcal
Összesen
969
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztalapok
-
330g tojás415 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
2g víz0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0 kcal
Vaníliás krém
-
600g tej336 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
Összesen
5811
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztalapok
-
16.3g tojás20 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
-
0.1g víz0 kcal
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Vaníliás krém
-
29.6g tej17 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
7.4g étcsokoládé40 kcal
-
1.5g kókuszzsír13 kcal
Összesen
287
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1454.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
969
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.8 g
Zsír
-
Összesen 268.9 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 1960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8728 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 2423 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 3413 mg
-
Nátrium 2218 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 720.2 g
-
Cukor 388 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 314.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 772 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 413 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 1551 mg
-
Retinol - A vitamin: 761 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2454 micro
Összesen
5811
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Tésztalapok
-
6 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 ml víz
-
35 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Vaníliás krém
-
6 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
4 db tojássárgája
-
5 csapott ek finomliszt
Elkészítés
Tésztalapok
- A tésztához az első 4 anyagot összekeverjük alaposan, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felverjük a habot, majd adjuk hozzá, óvatosan forgassuk bele.
- Egy 35x22 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk, és 5 lapot sütünk belőle.(Vagy egy gáztepsi közepére mérjük a méretet, és ott sütjük meg!)Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd pár perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni !
- Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sorra olvasztott csokoládét (amit kókuszzsírral gőz fölött olvasztottunk) csurgatunk.
- Tetejét is bekenjük a krémmel, és csokoládéval is tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hidegen tartjuk. Azután szeletelhetjük, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
Vaníliás krém
- Egy lábasba 4 dl tejet öntünk, elkeverjük benne a cukrot, és felforraljuk. Egy külön tálban a megmaradt, hideg tejhez (2 dl) hozzáadjuk a tojássárgáját, apránként a lisztet, és csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük ezt a forró tejhez. Mérsékelt tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük.(ne forraljuk!)
- A végén hozzáadjuk a vaníliaaromát, amivel jól elkeverjük.
- Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sorra olvasztott csokoládét (amit kókuszzsírral gőz fölött olvasztottunk) csurgatunk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x22
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2626
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 23.
Ajánló
A díszítésnek csak a fantázia szab határt, én ezt találtam ki rá!!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Különleges desszert, amelynek minden egyes szeletében ropogós csokoládérétegek találkoznak, a lágy vaníliás krémmel. Nem csak ízben finom, szerintem látványban is ott van....... :-))