Vérszilva lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
497
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4972
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.5 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 249.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 536 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
497
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1423.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1264.6 g
-
Cukor 1219 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2497 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5358 micro
-
β-crypt 989 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2065 micro
Összesen
4972
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Ez egy olyan típusú gyümölcs, amit sajnos kézzel nem lehet kimagozni, ezért a következő módszert kell alkalmaznunk, hogy mégis csak eltávolítsuk belőle a magokat.
- A megmosott gyümölcsöt egy nagyméretű fazékba rakjuk, és tűzre tesszük, néha megkeverjük, és rövid ideig főzzük. A hő hatására elég gyorsan kipukkannak, és kijönnek a magok belőle.
- Ekkor levesszük a tűzről, és egy szűrő segítségével adagonként átpasszírozzuk, de csak a magokat távolítjuk el belőle, a héja marad. A sűrűsége és az íze miatt fontos.
- Ezután az előírás szerint megfőzzük, ízlés szerint cukrozzuk. Üvegekbe töltjük, celofánnal lekötjük, majd száraz dunsztba rakjuk kihűlésig. A gyümölcs mennyisége magozás után volt ennyi.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10802
- Feltöltés dátuma: 2014. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Cseresznyeszilva néven is ismert, pikáns gyümölcs. Pár éve ültettünk egy vérszilva fát, az idén először annyi gyümölcs termett rajta, hogy lekvárt főztem belőle. Különleges íze miatt nem csak kalácsokhoz, hanem egyes ételekhez is kiválóan illik.