r
Nosalty Logó

Verebélyi galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Spyke
Verebélyi galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.7 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 707 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7490.6 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1915 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    1150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3380 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6816 micro
Összesen 2824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a liszttel, tojással, sóval és kevés vízzel összekeverjük, s a túrós masszát nokedliszaggatóval kiszaggatjuk.
  2. Forrásban levő sós vízben kifőzzük.
  3. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Mivel mi nagyon szeretjük a zöldfűszereket, nem szokott kimaradni kis bazsalikom ill. majoranna sem, de persze mindenki úgy ízesítheti, ahogy szereti.
  4. Kiolajozott hőálló edénybe tesszük az alábbiak szerint: 1 réteg nokedli, 1 réteg karikára vágott virsli, majd az előbb elkészített hagyma, tejföl, aztán megint nokedli, és így tovább, amíg el nem fogy.
  5. Legvégül tejföllel megkenjük, hogy mindenhová jusson, majd reszelt sajttal leszórjuk.
  6. 180 fokon aranybarnára sütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8693
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még kamaszkoromban találtam ezt a receptet (talán a Fakanálban), és azóta is megunhatatlanul készítem. Az eredeti recept nem tartalmaz virslit, illetve csak sóval és borssal fűszerezik, ezért is írtam, hogy ízlés szerint... Eddig mindenkinek ízlett, aki megkóstolta, sőt azután saját maguk is elkészítették, és büszkén mesélték, hogy ők is sikert arattak ezzel az egyszerű, de mégis finom nokedlivel.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...