Vegyes gyümölcsös pite Vicaboszitól
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
83g alma39 kcal
-
83g körte43 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
27g őszibaracklekvár74 kcal
-
33g dió218 kcal
A tetejére
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g alma234 kcal
-
500g körte257 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
160g őszibaracklekvár445 kcal
-
200g dió1308 kcal
A tetejére
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
7.8g margarin56 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
15.7g alma7 kcal
-
15.7g körte8 kcal
-
5.3g citrom1 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
14 kcal
-
6.3g dió41 kcal
A tetejére
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1219.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.4 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 129.4 g
Zsír
-
Összesen 408.1 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 187 g
-
Koleszterin 936 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7314.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 1648 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 620 mg
-
Foszfor 3281 mg
-
Nátrium 1446 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1088.2 g
-
Cukor 594 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1231.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2531 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 272 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 963 mg
-
Retinol - A vitamin: 2380 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1757 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1671 micro
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
3 ek tejföl
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
50 dkg alma
-
50 dkg körte
-
1 db citrom
-
20 dkg porcukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
5 csepp vaníliaaroma
-
8 ek őszibaracklekvár
-
20 dkg dió
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A lisztet a margarinnal alaposan elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuka porcukrot és a vaníliás cukrot.
- Ezután a sütőport a csipet sót és 3 egész tojást.
- A végén 1 darab citrom reszelt héját és körülbelül 3-4 evőkanál tejfölt.
- Az egészet jól kidolgozzuk,és konyharuhával letakarva félretesszük.
- A töltelék elkészítése:
- 50 dkg almát és 50 dkg körtét meghámozunk, majd lereszelünk, és egy citrom levét hozzáadjuk. Ezután állni hagyjuk.
- Közben egy kevés vajat,körülbelül 1-2 teáskanálnyit egy lábasban felolvasztunk.
- A felolvasztott vajra rátesszüka kissé kicsavart almát és körtét, majd lassú tűzön félig puhára pároljuk.
- Amikor már félig megfőtt,hozzáadjuka porcukrot, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget.
- A végén 4-5 csepp vanília aromával gazdagítjuk, és pár csepp citrom levet is teszek hozzá. (Ízlés szerint.)
- A pite összeállítása:
- A tésztát kettévágjuk, majd mindkét felét egyforma,tepsi méretűre nyújtjuk.
- A tészta egyik felétzsírozott és liszttel megszórt tepsibe terítjük.
- Az alsó tésztalapra őszibaracklekvárt kenünk, és bőven megszórjukdarált dióval, majd ráterítjüka kihűlt almás-körtés gyümölcspépet.
- A gyümölcs tetejére simítjuka maradék baracklekvárt, és ismét megszórjukdarált dióval.
- A végén az egészet lefedjüka tészta másik felével, majd 1 tojást felverünk, és kevés tejet adunk hozzá.
- Ezzel megkenjüka pite tetejét, és a legvégén egy villával megszurkáljuk. Darált dióval a tetejét is megszórjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Amikor elkészült, vaníliás cukor és porcukor keverékével megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 34x20x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1691
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ezt a vegyes gyümölcsös pitét a saját elképzelésem alapján állítottam össze. Azért lett vegyes gyümölcsös, mert a kislányom nem szereti az almát és az almás sütiket sem. Ezért arra gondoltam, hogy ha úgyis megfőzöm az almát, nem lesz látható, és a körte zamata kissé más ízvilág felé tereli el a figyelmet. Az őszibaracklekvárhoz ragaszkodtam, mert a vaníliával ízesített őszibaracklekvárnak szerintem párja nincs. Az őszibarack ízben jól harmonizál a körtével és az almával, a vanília pedig azt hiszem mindegyikhez passzol. A dió a fahéjjal és a szegfűszeggel megkoronázza a tölteléket. A végeredmény magáért beszél, mert egyszerű de fenséges lett, és persze nem maradt belőle. Azt majdnem elfelejtettem leírni, hogy aki nem szerette az almát, az azóta csak ezt a sütit szeretné minden alkalomra!!! Sok sikert az elkészítéséhez, és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!