r
Nosalty Logó

Vegán "tonhal"

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hankusz Sára
Vegán "tonhal"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

"Tonhal"

Marinád

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

"Tonhal"

Marinád

Összesen 699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

"Tonhal"

Marinád

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2357 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3931.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    2837 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2909 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    7070 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1386 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

"Tonhal"

Marinád

Elkészítés

"Tonhal"

  1. A görögdinnyét vágjuk fel viszonylag vékony, két ujjnyi széles és hüvelykujj hosszúságú szeletekre.
  2. Mehet rá a marinád. Alaposan keverjük ezt át a görögdinnnyékkel, majd tegyük be a hűtőbe 5-6 órára vagy egy éjszakára.
  3. Egy sütőpapíros tepsire helyezzük rá a dinnyeszeleteket, majd 175 C fokos sütőben kb. 40 perc alatt süssük meg őket. A sütéstől teljesen más állagot kap majd a dinnyénk.
  4. Amint kihűltek, forgassuk át őket a maradék marinádban. Egy lapos tálban keverjük össze a fekete és a fehér szezámmagot, majd a dinnyéket hempergessük meg ebben.
  5. Szójaszószba mártogassuk, esetleg rizzsel tálalhatjuk.

Marinád

  1. Egy edénybe törjük bele apróra a nori lapot, majd öntsük hozzá a szójaszószt és a szezámolajat.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1101
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 24.

Ajánló

Ha valaki vegán, vagy csak hajtja a gasztronómiai kíváncsiság, akkor mindenképp ajánljuk ezt az egyáltalán nem hétköznapi ételt.

Receptkategóriák

Vegán "tonhal"
Hankusz Sára 164 recept

Egyre többen étkeznek a vegán étrend szerint a világon, így csak idő kérdése volt, mire a vegán tonhal receptje is megtalálható lett az interneten. Noa, ezt nekünk is ki kellett próbálni.

Hozzávalók

"Tonhal"

Marinád

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...