r
Nosalty Logó

Vegán melegszendvics

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Vegán melegszendvics: gombás-babos krémmel és sajtszósszal besütött kenyérszeletek, friss csírával, zöldségekkel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

545
Kalória
21g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
138.3g
Víz
-
Koleszterin
11.8g
Rost
8.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8136.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    3931 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    830 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1865 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    7034 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1724 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A szendvicskrémhez

  1. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, majd a gomba felét belevetjük és hagyjuk magas lángon kiizadni. Amikor a nedvesség elpárolgott, megsózzuk a gombát, ezzel kicsalva a maradék vizet is.
  2. A gombát meglocsoljuk két evőkanál olajjal, majd hozzáadjuk a fokhagyma felét. Borsozzuk és alaposan lepirítjuk, míg aranybarna és aromás nem lesz. A legvégén egy facsarásnyi citrommal meglocsoljuk, hogy a lesült ízes részek feloldódjanak. Egy tálba tesszük a sült gombát, majd a fent leírtak szerint elkészítjük a másik felét is.
  3. Egy késes aprítóba tesszük a leszűrt és alaposan átöblített babot, a sűrített paradicsomot és három evőkanál olívaolajat. Teljesen simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sült gombát is. Pár pulzáló darálással egységes, de kissé darabos, rusztikus krémmé dolgozzuk az alapanyagokat. Megkóstoljuk és ha kell, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

A sajtszószhoz

  1. A burgonyát és édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. Egy lábosba tesszük a kesudióval és fokhagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az ellepjen mindent. Fedő alatt addig főzzük az egészet, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha kész, a főzővízből félreteszünk annyit, amennyi a recepthez kell.
  2. Egy turmixgépbe tesszük a zöldségeket, a kesudiót, majd hozzáadjuk a főzővizet, olívaolajat és fűszereket. Teljesen simára dolgozzuk (ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá további főzővizet), majd megkóstoljuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük.

Az összeállításhoz

  1. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra. A kenyérszeleteket egy tepsire tesszük, majd vastagon megkenjük a szendvicskrémmel. Rákanalazunk a sajtszószból is, majd betoljuk a tepsit a sütőbe. A szendvicseket először 10 percig sütjük hőlégkeverésen, majd további 10 percig felső sütési funkción. Ha szép, aranybarna a tetejük, elkészültek. Frissen, zöldségekkel, savanyúsággal, szószokkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem kötünk: ugyanannyi íz, ugyanannyi tartalom kerül ezekbe a kenyerekbe is, mint húsos-sajtos társaikba.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!