r
Nosalty Logó

Vega sárgaborsógulyás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Baroness konyhája
Vega sárgaborsógulyás
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

291
Kalória
14.8g
Fehérje
41.4g
Szénhidrátok
8.8g
Zsír
140.4g
Víz
-
Koleszterin
14.6g
Rost
6.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    561.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    807 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2927 micro
Összesen 1162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    424 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A sárgaborsót kiválogatjuk, megmossuk és 1 órára beáztatjuk.
  2. A jackfruit konzerv levét lecsöpögtetjük, a gyümölcshúst apró kockákra vágjuk és a folyékony füsttel bepácoljuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  4. A felkockázott vörös- és fokhagymát étolajon megdinszteljük.
  5. A (házi) gulyáskrémet hozzáadjuk, és a fűszerpaprikával elkeverjük.
  6. A karalábét, sárgarépát és petrezselyemgyökeret hozzáadva a zöldségeket a hagymán lepirítjuk.
  7. Sózzuk, borsozzuk, a jackfruitot és a sárgaborsót beletesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje a zöldségeket. A szárított zöldségkeverékkel megszórva addig főzzük, míg a sárgaborsó félpuhára nem fő.
  8. Ekkor beletesszük a cikkekre vágott gombát és mindaddig főzzük, amíg a borsó meg nem fő, kissé szétesik és így önmagával besűríti a levesünket. Szükség esetén az elfővő vizet pótoljuk.
  9. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Aki szereti, csípős paprikával pluszban is tálalhatja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A jackfruit a jákafa gyümölcse, Banglades nemzeti terméke. A vegetáriánus étkezésben főként húspótló élelmiszerként használatos. Egyébként minden fűszerrel jól harmonizál, így pácolva édes és sós formában fűszerezve egyaránt felhasználható. Most folyékony füsttel bolondítottam meg. Teljesen hozza a hagyományos magyaros ízvilágot, egészséges formában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!