Vega sárgaborsógulyás
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g felesborsó182 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
53 kcal
-
5g gulyáskrém6 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
0 kcal
-
55g jackfruit0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
Összesen
291
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g felesborsó728 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
20g gulyáskrém24 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
0 kcal
-
220g jackfruit0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
Összesen
1162
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
17.1g felesborsó62 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
13.7g sárgarépa5 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
3.8g petrezselyem1 kcal
-
17.1g gomba4 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
1.7g gulyáskrém2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.4g karalábé3 kcal
-
0 kcal
-
18.8g jackfruit0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
Összesen
99
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 140.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3583 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 732 micro
Összesen
291
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1748.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1009 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 561.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 807 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14331 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2927 micro
Összesen
1162
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 424 micro
-
β-karotin 1226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
200 g felesborsó
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 szál petrezselyem
-
1 csokor petrezselyem
-
200 g gomba
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 ek gulyáskrém
-
2 tk fűszerpaprika
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kis db karalábé
-
220 g jackfruit
Elkészítés
- A sárgaborsót kiválogatjuk, megmossuk és 1 órára beáztatjuk.
- A jackfruit konzerv levét lecsöpögtetjük, a gyümölcshúst apró kockákra vágjuk és a folyékony füsttel bepácoljuk.
- A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
- A felkockázott vörös- és fokhagymát étolajon megdinszteljük.
- A (házi) gulyáskrémet hozzáadjuk, és a fűszerpaprikával elkeverjük.
- A karalábét, sárgarépát és petrezselyemgyökeret hozzáadva a zöldségeket a hagymán lepirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, a jackfruitot és a sárgaborsót beletesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje a zöldségeket. A szárított zöldségkeverékkel megszórva addig főzzük, míg a sárgaborsó félpuhára nem fő.
- Ekkor beletesszük a cikkekre vágott gombát és mindaddig főzzük, amíg a borsó meg nem fő, kissé szétesik és így önmagával besűríti a levesünket. Szükség esetén az elfővő vizet pótoljuk.
- Tálaláskor frissen vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Aki szereti, csípős paprikával pluszban is tálalhatja.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 235
- Feltöltés dátuma: 2024. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept
A jackfruit a jákafa gyümölcse, Banglades nemzeti terméke. A vegetáriánus étkezésben főként húspótló élelmiszerként használatos. Egyébként minden fűszerrel jól harmonizál, így pácolva édes és sós formában fűszerezve egyaránt felhasználható. Most folyékony füsttel bolondítottam meg. Teljesen hozza a hagyományos magyaros ízvilágot, egészséges formában.