r
Nosalty Logó

Vasi pecsenye tört burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
1StOne
Vasi pecsenye tört burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pecsenye

tört burgonya

1042
Kalória
40.3g
Fehérje
47.4g
Szénhidrátok
75g
Zsír
253.8g
Víz
115.6g
Koleszterin
3.8g
Rost
8.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

pecsenye

tört burgonya

Összesen 1042 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

pecsenye

tört burgonya

Összesen 2081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

pecsenye

tört burgonya

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1042 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    507.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 2081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

pecsenye

  1. A két hússzeletet enyhén kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk (vagy vágódeszkán szétnyomkodjuk).
  2. Egy zárható edénybe öntjük a tejet, beletesszük az előkészített fokhagymát, megborsozzuk, elkeverjük, majd beletesszük a hússzeleteket. Lezárjuk, és legalább egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  3. A sütés előtt összekeverjük a lisztet a fűszerpaprikával. A hússzeleteket lecsöpögtetjük, papírtörlővel enyhén leitatjuk róluk a felesleges folyadékot. Megsózzuk, és megforgatjuk a paprikás lisztben.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk az étolajat. Beletesszük a húst, és néhányszor megforgatva pár perc alatt készre sütjük. (Villát, kést ne szúrjunk bele, sütőlapáttal vagy sütőcsipesszel dolgozzunk!).
  5. Kiszedjük papírtörlőre, és tálalásig melegen tartjuk.

tört burgonya

  1. A burgonyát megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A vöröshagymát megszabadítjuk a héjától, majd apró kockákra aprítjuk.
  2. A burgonyát egy fazékban sós vízben megfőzzük, a hagymát egy serpenyőben a zsíron megfonnyasztjuk.
  3. A megfőtt krumplit leszűrjük, és ráborítjuk a hagymára. Összekeverjük a hozzávalókat, sózunk, a krumplit villával enyhén összetörjük. Finoman kevergetve összepirítjuk őket.
  4. Tálalhatjuk is a vasi pecsenyét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Jó ideig csak a halat sütöttem paprikás lisztbe forgatva, aztán olvastam a vasi pecsenyéről. Azóta egyik gyorsan elkészíthető kedvenc ételem lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!