r
Nosalty Logó

Variácók sajtos rúdra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Variácók sajtos rúdra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 3956 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 385 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    292.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3208.7 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3956 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összedolgozzuk a margarint a liszttel.
  2. Belekeverjük a túrót és a sót. Annyi só kell, hogy nyersen a kelleténél sósabbnak érezzük, akkor lesz jól megsütve.
  3. Legalább 1 órát, de akár egy egész éjszakát hűtőben pihentetjük a tésztát.
  4. Kinyújtásnál következnek a variációk:
  5. Első variáció: a tészta egyik részét kb. fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és magvakkal, rövid csíkokra vágjuk.
  6. Második variácó: egy másik adagot 2 mm vastagra nyújtunk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és hosszú csíkokra metéljük. Minden csíkot feltekerünk, a csigák alját benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt. Így rózsa-szerű kis pogácsákat kapunk.
  7. Harmadik variáció: a maradék tésztát is 2 mm vastagra nyújtjuk, háromszögeket vágunk ki belőle, melyeket sajttal töltve kiflikké tekerünk. Kívül megkenjük tojással, sajttal és magvakkal szórjuk.
  8. Az összeset sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 40641
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Tudom, hogy a tészta sokak által ismert recept, ami nem csoda, mert nagyon egyszerű, olcsó és hihetetlenül fincsi. Én eredetileg sajtos rúdként ismertem, de kis fantáziával bármilyen formát meg lehet valósítani (pl. pogácsákat is szaggathatunk rudacskák helyett). Nekem a fentiek közül a csiga a kedvencem, ott minden réteg között külön sajttal találkozunk, krémes és lágy, tényleg nagyon finom. Fémdobozban még napokig friss marad, főleg, ha az ember kicsit megmikrózza.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...