Variációk kelt tésztára Dóra konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
175g finomliszt637 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
0g só0 kcal
A túrós és lekváros töltelékekhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g szilvalekvár78 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1141
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tej112 kcal
-
29 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
0g só0 kcal
A túrós és lekváros töltelékekhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g szilvalekvár310 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4564
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
39.1g finomliszt142 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
11.2g tej6 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
5.6g margarin40 kcal
-
8.4g joghurt5 kcal
-
0g só0 kcal
A túrós és lekváros töltelékekhez
-
14g tehéntúró21 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
11.2g szilvalekvár17 kcal
A tetejére
-
3.1g tojás4 kcal
Összesen
254
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1130.9 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 122.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
1141
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.6 g
Zsír
-
Összesen 124 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4523.4 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 786 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1655 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 697 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 490.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1015 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 963 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 618 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 618 micro
Összesen
4564
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.7 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2 dl tej
-
1 tasak instant élesztő
-
3 ek cukor
-
150 ml joghurt
-
1 csipet só
A túrós és lekváros töltelékekhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben.
- A többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát dagasztunk. Kelni hagyjuk.
- Elkészítjük a tölteléket.
- A megkelt tésztát fél cm-re kinyújtuk és a túrós béleshez, valamint a lekváros buktához kb. 8x10 cm nagyságú négyszögeket vágunk.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Ha kiflit szeretnénk készíteni, akkor kör alakúra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerinti nagyságú háromszögeket vágunk belőle.
- A négyszögek és háromszögek közepére helyezünk egy-egy kanál tölteléket, majd összehajtjuk a sarkokat, vagy feltekerjük. A lekváros bukta esetében a "csavarintások" végeit csinosan aláhajtjuk.
- Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk őket, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással.
- Kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5630
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.
Ajánló
Kiadós levesek után második fogásként is fogyasztható, de reggelire, tízóraira is jó választás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindenkit végigkérdeztem a családból, hogyan szokták a kelt tésztát elkészíteni. Természetesen, mindenkinek más volt a befutó recept.:) Így ezekből és némi utánaolvasással elkészítettem ezt a verziót. Almás táskát is szerettem volna még készíteni, de nem maradt a tésztából több.:)