r
Nosalty Logó

Varenyiki krumplis derelye

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Varenyiki krumplis derelye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    920.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Derelyetésztát készítünk: A liszthez hozzáadunk 3 egész tojást, kb 1 dl vizet, és ízlés szerint sót. Kézzel az egészet jól összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Majd konyharuhával letakarjuk, és pihentetjük 15-20 percig.
  2. A tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
  3. A krumplit felkockázzuk, és puhára főzzük .
  4. Hagymás zsírt készítünk, és az összetört krumplival összekeverjük.
  5. A tésztára rakunk a töltelékből, félbehajtjuk, a széleit jól összenyomkodjuk, kicsi táskákat formálunk.
  6. Sós vízben kifőzzük.
  7. Hagymás zsírral és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 25343
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta lágysága a hozzáadott víz mennyiségétől is függ, ezért a vizet apránként adagoljuk, míg elérjük a kellő keménységet. Hogy ne száradjon ki a tészta elég, ha egyszerre csak a felét nyújtjuk ki, a többit pedig letakarva tovább pihentetjük. A táskák széleit lenyomkodhatjuk kézzel, vagy villával. De a legszebb, és leggyorsabb eredményt a külön erre a célra kifejlesztett eszközzel érhetjük el. Ennek egyik fele nyitott állapotban a körök kiszaggatására szolgál, míg a másik felébe helyezve, és megtöltve a tésztakorongokat, azokat egy mozdulattal összenyomhatjuk. Természetesen ennél is jobb eredményt érünk el, ha a tészta szélét kicsit megkenjük vízzel, vagy tojásfehérjével. Finomabb ízű lesz a krumpli, ha a vizébe teszünk babérlevelet, esetleg kevés köménymagot. A hagymát pirítsuk barnára, így a krumplival összekeverve érdekes kontrasztot kapunk. De vigyázzunk, ne égessük le, inkább adjunk hozzá több zsiradékot. A vízben kifőtt barátfüleket serpenyőben, kevés zsiradékon megpiríthatjuk, így még érdekesebb ízhatást érünk el. Krumplis-hagymás töltelék helyett készíthetjük darált hússal is. Az apróra vágott, és dinsztelt hagymára rápirítjuk a darált húst, sózzuk, és borsozzuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...