Varenyiki krumplis derelye
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
67g finomliszt243 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
71 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
33g tejföl66 kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
200g tejföl396 kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.8g finomliszt87 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g vöröshagyma6 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
29.7g burgonya17 kcal
-
11.9g tejföl24 kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 153.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 105 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 658 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2367.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 920.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 854 micro
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
3 közepes db vöröshagyma
-
6 ek napraforgó olaj
-
5 db burgonya
Elkészítés
- Derelyetésztát készítünk: A liszthez hozzáadunk 3 egész tojást, kb 1 dl vizet, és ízlés szerint sót. Kézzel az egészet jól összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Majd konyharuhával letakarjuk, és pihentetjük 15-20 percig.
- A tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
- A krumplit felkockázzuk, és puhára főzzük .
- Hagymás zsírt készítünk, és az összetört krumplival összekeverjük.
- A tésztára rakunk a töltelékből, félbehajtjuk, a széleit jól összenyomkodjuk, kicsi táskákat formálunk.
- Sós vízben kifőzzük.
- Hagymás zsírral és tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 25343
- Feltöltés dátuma: 2012. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A tészta lágysága a hozzáadott víz mennyiségétől is függ, ezért a vizet apránként adagoljuk, míg elérjük a kellő keménységet. Hogy ne száradjon ki a tészta elég, ha egyszerre csak a felét nyújtjuk ki, a többit pedig letakarva tovább pihentetjük. A táskák széleit lenyomkodhatjuk kézzel, vagy villával. De a legszebb, és leggyorsabb eredményt a külön erre a célra kifejlesztett eszközzel érhetjük el. Ennek egyik fele nyitott állapotban a körök kiszaggatására szolgál, míg a másik felébe helyezve, és megtöltve a tésztakorongokat, azokat egy mozdulattal összenyomhatjuk. Természetesen ennél is jobb eredményt érünk el, ha a tészta szélét kicsit megkenjük vízzel, vagy tojásfehérjével. Finomabb ízű lesz a krumpli, ha a vizébe teszünk babérlevelet, esetleg kevés köménymagot. A hagymát pirítsuk barnára, így a krumplival összekeverve érdekes kontrasztot kapunk. De vigyázzunk, ne égessük le, inkább adjunk hozzá több zsiradékot. A vízben kifőtt barátfüleket serpenyőben, kevés zsiradékon megpiríthatjuk, így még érdekesebb ízhatást érünk el. Krumplis-hagymás töltelék helyett készíthetjük darált hússal is. Az apróra vágott, és dinsztelt hagymára rápirítjuk a darált húst, sózzuk, és borsozzuk.